NK Rudar Velenje 0 - 2 FC Koper

07/05/2016 - 17:00

V 33.krogu prve lige TS smo se na domačem igrišču pomerili s FC Koprom in izgubili z 2:0.

NK Rudar Velenje – FC Koper 0:2 (0:2)
Stadion Ob jezeru, gledalcev 550.

Postava: Radan, Kašnik, Trifković (od 68. Prašnikar), Črnčič, Pišek (od 57. Lotrič), Bolha (od 83. Grbić), Tolimir, Džinić, Jahić, Eterović, Babić.

Velenjčani smo ob Krčanih najuspešnejše moštvo zadnjih šestih krogov, v katerih smo vknjižili 13 točk in se tako oddaljili od gole borbe za prvoligaški obstanek. Varovanci trenerja Jerneja Javornika so se na zelenici Mestnega stadiona ob jezeru pomerili s Koprom, po dveh tekmah brez zmage, zaključno žogico za ohranitev prvoligaškega statusa, a nam to ni uspelo.

Ob porazu tri tekme pred koncem sezone še nismo potrdili obstanka v Prvi ligi Telekom Slovenije, saj je bil Koper prepričljiv že v prvem polčasu. Prvi zadetek je namreč dosegel Ekvadorec v slovenskem moštvu Castillo, ki je premagal našega vratarja Mateja Radana.

Mariborčan v dresu Rudarja je moral po žogo v svojo mrežo tudi v 37. minuti, ko je mladinski reprezentant Štulac za svoj peti gol v prvenstvu lepo izkoristil predložek Radujka. V drugem polčasu je sledilo nekaj naših poskusov.

Nikola Tolimir je imel odprto pot do zadetka, a je v 72. minuti zadel le soigralca. Velenjčani smo še naprej prežali na napake Kopra, a je izid ostal nespremenjen tudi po štirih minutah sodniškega podaljška.

V 34.krogu prve lige TS bomo gostovali v Mariboru.