NK Rudar Velenje 1 - 1 NK Krka

28/11/2015 - 15:30

V 19.krogu prve lige TS smo se pred domačimi navijači pomerili z NK Krko. Tekma se je končala brez zmagovalcev, edini zadetek za Knape je dosegel Mate Eterović.

NK Rudar Velenje – NK Krka 1:1 (1:1)
Stadion Ob jezeru, gledalcev 400; Strelca: 1:0 Eterović (16./11 m), 1:1 Welbeck (32./11 m).
Postava: Radan, Krcić (od 76. Prašnikar), Trifković, Črnčič (od 66. Bolha), S. Babić, Kocić, Džinić, Knezović, Eterović, M. Babić (od 84. Grbić), Žitko.

Tekma uvodoma ni ponudila kakšnih večjih priložnosti, zato pa smo povedli že v 16. minuti. Collins je v kazenskem prostoru igral z roko, sledila je najstrožja kazen, ki jo je z izjemno natančnim strelom v desni zgornji kot vrat vratarja Mitrovića unovčil Mate Eterović.

V 23. minuti smo imeli še eno lepo priložnost, Amer Krcić je povsem neoviran s strelom z glavo le za malo zgrešil cilj. V 32. minuti pa so gosti izenačili, eden od naših nogometašev je v gneči pred svojim golom igral z roko, z bele točke pa je zadel Welbeck.

V drugem polčasu so v 56. minuti zagrozili gosti prek Dangubića, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je vratar Matej Radan. Ta je dobro posredoval tudi minuto pozneje, znova je poskusil Dangubić. Sledilo je obdobje, v katerem sta obe ekipi prihajali do zaključnih strelov, a vsi po vrsti so bili preslabi za spremembo izida.

Enega nevarnejših je v 76. minuti sprožil Klemen Bolha, ko je prišel do odbite žoge po prostem strelu Damjana Trifkovića. V obeh primerih je bil Mitrović na mestu. V 81. minuti pa se je po podaji Maria Babića v lepi priložnosti znašel še Luka Prašnikar, a je pravočasno iz vrat stekel Krkin vratar in preprečil vodstvo.

Tik pred koncem tekme pa je Mitrovič dobil neposredni rdeči karton, ko je zunaj kazenskega prostora storil prekršek na Eterovićem. Ob vseh treh opravljenih menjavah je med vratnici Krke moral Vućkić, ki pa mu nato po prostem strelu Denisa Grbića ni bilo treba posredovati. Zato pa je v izdihljajih tekme obranil močan strel Bolhe in ohranil točko svoji ekipi.