NK Rudar Velenje 1 - 1 NK Krško

12/08/2015 - 17:30

V 5.krogu prve lige Telekom Slovenije smo se doma pomerili z ekipo Krškega. Po prvem polčasu smo na igrišču ostali brez izključenega Knezovića in S. Babića, a kljub temu z izjemno borbo in podporo s tribun zdržali ter osvojili točko.

NK Rudar Velenje – NK Krško 1:1 (1:1)

Stadion Ob jezeru, gledalcev 1000, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Klančnik (Slovenj Gradec) in Friš (Sladki Vrh). Strelec: 1:0 Prašnikar (12.)

Postava: Radan, Kašnik, Trifković, Prašnikar (od 78. Krcić), S. Babić, Kocić (od 46. Žitko), Bolha, Ihbeisheh, Knezović, Jahić, M. Babić (od 90. Tolimir).

V 12.minuti je gostujoči branilec nespretno podal žogo proti svojemu vratarju, prestregel jo je Luka Prašnikar in jo z izjemnim lobom poslal čez Marka Zalokarja v mrežo. Za Prašnikarja je bil to že četrti zadetek v sezoni.

Sledilo je obdobje brez posebnih nevarnosti za ena ali druga vrata, v 33. minuti pa so Krčani izenačili. Dejan Urbanč je izvedel prosti strel, Bojan Đukić pa z glavo zadel za 1:1. Zadnjo priložnost v prvem delu je zapravil Prašnikar, ki je iz bližine streljal z glavo.

Tik pred koncem polčasa pa sta trčila Milan Kocić in Zalokar, Knezovič prejel močan udarec in končal z zlomljeno ličnico.  Po dolgi prekinitvi (polčas se je zavlekel za deset minut) je sodnik Borošak izključil kar dva naša nogometaša. Zanimivo prav Ivana Knezovića in Stjepana Babića.

V drugem polčasu je bilo precej manj razburljivo, kljub izdatni številčni prednosti Krčanom ni uspelo streti velenjskega obrambnega zidu. Ekipi si nista priigrali večjih priložnosti za gol.

V 6.krogu PLTS se bomo v gosteh pomerili z FC Koprom.