NK Rudar Velenje 4 - 0 NK Celje

12/09/2015 - 20:15

V 9.krogu prve lige Telekom Slovenije smo pred lepo polnim stadionom dobili tekmo z NK Celjem.

NK Rudar Velenje – NK Celje 4:0 (1:0)

Stadion Ob jezeru, gledalcev 1100; Strelci: 1:0 Knezović (44.), 2:0 S. Babić (68./11 m), 3:0 Krcić (76.), 4:0 Kocić (89.).

Postava: Radan, Žitko, Knezović, Kocić, Ihbeisheh (od 82. Lešnik), S. Babić, Prašnikar, Bolha, M. Babić (od 87. Pišek), Krcić, Trifković (od 75. Tolimir).

Dvoboj ekip iz soseščine se je končal z visoko in zasluženo zmago gostiteljev. Izbranci Jerneja Javornika so tako prekinili niz štirih tekem brez zmage. 

Knapi so bili dobršen del prvega polčasa aktivnejši in podjetnejši, sprožili so več strelov od tekmecev iz Celja, enega nevarnejših pa Amer Krcić v 21. minuti, ko je povsem neoviran z glavo žogo poslal čez gol. Že pred tem je v 14. minuti moral Ivan Hosman posredovati tudi po strelu Maria Babića.

V drugi polovici polčasa gledalci niso videli posebej nevarnih akcij, omeniti velja 38. minuto, ko je Žiga Kous odbil žogo z golove črte po strelu Luke Prašnikarja. Zato pa so se domači navijači razveselili v 44. minuti, ko smo povedli prek Ivana Knezovića, ki je zadel z glavo po podaji s prostega strela.

V 68. minuti smo prednost še povišali, Ramon Soria je zakrivil enajstmetrovko po prekršku nad Prašnikarjem, z bele točke pa je zadel Stjepan Babić.

Celjani so nato pritisnili v želji po zadetku, poskus Ivana Firerja z glavo je Matej Radan v 71. minuti obranil. Za 3:0 je zadl Amer Krcić, ki je spremenil smer žogi po ostri podaji pred gol. Končni izid je v 89. minuti postavil Milan Kocić, ki je zadel malce z desne strani s strelom čez Hosmana.

Foto: Ana Kos