Rudar 1 - 0 Krško

03/03/2019 - 17:30 at Stadion Ob jezeru, Velenje

RUDAR UGNAL KRŠKO

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Borošak, Friš in Benc.
* Strelec: 1:0 Tučić (32.).
* Rudar: Radan, Kašnik, Pušaver, Tomašević, Arap, Ćosić, Hrubik, Krefl, Trifković (od 77. Kobiljar), Škoflek (od 68. Radić), Tučić (od 84. Pišek).
* Krško: Zalokar, Batarelo, Cetina, Kordić, Da Silva, Jandrek, Petrović (od 73. Sokler), Vojković (od 71. Štefulj), Volarič, Volaš, Vukušić (od 85. Perić).
* Rumeni kartoni: Tučić, Kašnik, Trifković; Kordić, Volaš, Da Silva.

Velenjski nogometaši so prišli do pomembne zmage proti neposrednemu tekmecu Krškemu. Rudar se je tako Krčanom odlepil za šest točk in prekinil niz dveh porazov, na drugi strani pa so Krčani doživeli tretji zaporedni in šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah.

Nogometaši v obeh ekipah v prve pol ure niso ponudili razburljivega dogajanja, priložnosti praktično ni bilo. Zato pa so iz prve prave zadeli Velenjčani, ko je z desne strani Robert Pušaver podal pred vrata, kjer je z glavo zadel Milan Tučić. Do konca polčasa sta obe ekipi sprožili še po en strel v okvir gola, s čimer pa vratarja Matej Radan in Marko Zalokar nista imela nobenih težav.

V uvodu drugega dela so bili podjetnejši Krčani, ki so si priigrali dve polpriložnosti, obakrat so preslabo streljali z glavo (Ante Vukušić, Ante Kordić). Vukušić je poskusil tudi v 51. minuti, a tudi takrat neuspešno. V 63. minuti je znova poskusil še Kordić, ki je prišel pred Radana, a malo preblizu, tako da mu je velenjski vratar strel blokiral. Rezervist domačih Dominik Radić je v 75. minuti po dolgem času poskrbel za velenjsko priložnost, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal le malo mimo leve vratnice, v 90. pa je njegova poskusa obranil Zalokar.

Tekst: prirejeno po STA