Za začetek remi z močno ekipo Vojvodine

17/06/2016

V prvem prijateljskem obračunu smo se pomerili s FK Vojvodino, ki je v preteki sezoni osvojila 4.mesto v prvi srbski ligi. Po čvrsti predstavi obeh ekip se je tekma končala brez zmagovalca.

V 7.minuti tekme je Mužek stekel v protinapad in predal žogo Črnčiču, slednji je pripravil dobro priložnost za strel S.Babiću, ki je z roba kazenskega strela meril preko vrat. Nekaj minut kasneje je po predložku s prekinitve poizkušala tudi Vojvodina, a je bila domača obramba na mestu.

V 26.minuti so znova zapretili gosti, a je Kašnik uspešno razčistil pred našimi vrati. Nekaj minut kasneje je dobro proti vratom Vojvodine krenil tudi M. Babić, a se je zapletel in izgubil žogo. Polčas se je končal z izidom 0-0.

Prvo priložnost v drugem delu tekme si je priigral Grgič, ki je s strelom od daleč skorajda presenetil gostujočega vratarja. V 56.minuti je po boku nevarno zapretila Vojvodina, a so bili njeni nogometaši premalo zbrani ob zaključku.

V 62.minuti se je Rudarju ponudila izjemna priložnost za zadetek, Oyeti je dobro prodrl, podal do osamljenega Prašnikarja, slednji pa je zgrešil žogo in ostalo je pri rezultatu 0-0. Deset minut kasneje je nevarno poizkušal Krcič, ki je z bližine meril z glavo, nekaj minut zatem pa še Jahič, ki je streljal od daleč. Pred koncem tekme so nevarno zapretili še gosti, ki so streljali preko vrat. Tekma se je končala brez zadetkov.

NK Rudar Velenje nova tekma čaka 25.julija, ko se bomo v Avstriji pomerili z WAC-om. Mitja Lotrič zaradi poškodbe roke ni kandidiral za nastop proti Vojvodini.

NK Rudar Velenje – FK Vojvodina 0:0

Prvi polčas: Radan, Bolha, Mužek, Kašnik, Claude, Pišek, S.Babić, M.Babić, Črnčič in Eterović
Drugi polčas: Čretnik, Jahič (od 85. Kurež), Cluade (od 82. Acman), Bolha (od 63. Bevab), Marinković, Tolimir (od 68. Ihbeisheh), Grbič, Krcič (od 85. Pljava), Oyeti, Prašnikar in Grgić (Fatkič).

NOVANASLOVNA