John Mary za zmago pred domačim občinstvom

31/07/2016

V 3.krogu prve lige TS smo se pred domačimi navijači pomerili s Koprom. Za zmago z 2:0 je dvakrat zadel John Mary.

NK Rudar Velenje – FC Koper 2:0 (0:0)
Stadion Ob jezeru, sodniki: Vinčić, Ul in Klančnik.
Strelec: 1:0 Mary (87.), 2:0 Mary (90.).
Postava: Ristić, Bolha, Zec, Kašnik, Mužek, Lotrič (od 55. Trifković), Tolimir (od 84. Grgić), S. Babić, Glavina (od 70. Vručina), Mary, M. Babić.

V 3. krogu smo prišli do prve zmage v novi sezoni. Junak te je bil John Mary, ki je v prvem nastopu v velenjskem napadu dosegel dva zadetka. 

Čeprav sta si ekipi v prvem polčasu enakovredno razdelili posest žoge, smo bili ob dokaj nepovezani igri na obeh straneh v napadu vendarle rahlo bolj aktivni Velenjčani, ki smo trikrat prišli do strela, Koprčani pa dvakrat. Dominik Glavina in dvakrat Mario Babić sta bila nenatančna pri Rudarju, Krivičić in Teijo pa pri Kopru.

V drugem polčasu je Koper začel igrati bolje, bolj agresivno in tudi bolj napadalno, posledica tega je bilo nekaj strelov, a so žoge letele precej mimo naših vrat. V drugem delu polčasa smo vzpostavili ravnotežje v igri, v 71. minuti pa bili blizu vodilnega zadetka, ko je David Kašnik po kotu zadel prečko, odbito žogo pa je čez gol poslal Bojan Vručina.

V 79. minuti so gosti na igrišču ostali le z deseterico, saj je bil le nekaj trenutkov po vstopu v igro izključen Tshibamba. Številčno prednost smo unovčili v 87. minuti, ko je za 1:0 z glavo zadel debitant John Mary po podaji Damjana Trifkovića. Tik pred koncem tekme sta imela Trifković in Mario Babić novi priložnosti, ki pa so končni izid postavili že po izteku dodatnega časa, znova je bil uspešen Mary.

V 4.krogu bomo doma gostili NK Domžale.

_DSC2498