Mura 2 - 0 Rudar Velenje

18/08/2019 - 18:00 at Mestni stadion Fazanerija

6. krog PLTS ni prinesel točk za knape

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Sagrković, Mikača in Perger.
* Strelca: 1:0 Bobičanec (50.), 2:0 Maroša (75.).
* Mura: Obradović, Šturm, Karamarko, Maruško, Kous, Šporn, Kozar, Bobičanec (od 86. Brkić), Šušnjara, Horvat (od 70. Karničnik), Maroša (od 81. Mulić).
* Rudar: Stopajnik, Trifković (od 64. Lovenjak), Kašnik (od 60. Hrubik), Filipović, Vošnjak, Krefl, Kobiljar, Kitek, Radić, Petrović (od 77. Črnčič), Tomašević.
* Rumeni karton: Karničnik.

Mura je še naprej neporažena v tej sezoni državnega prvenstva. Odpor Rudarja so Prekmurci zlomili v drugem polčasu, predvsem zadetek Luke Bobičanca je sodil v kategorijo “evrogolov”.

V uvodu tekme je prečko domačega gola oplazil Borna Petrović, od daleč je poskusil tudi Cene Kitek, pri domačih pa je prvi resneje zagrozil Amadej Maroša, ko je v 15. minuti z glavo meril malce premalo natančno. Zatem je dvakrat nevarno poskusil Tomi Horvat, tako v 19. kot v 21. minuti je bil na mestu Tomaž Stopajnik. Sledila sta strela Luke Bobičanca in Rijada Kobiljarja, tako Stopajnik kot Matko Obradović z njima nista imela veliko dela. Zadnji nevarnejši poskus v prvem delu je bil delo Dominika Radića, ko je sprožil iz prve z dobrih desetih metrov, a tudi on zgrešil cilj.

V 46. minuti je takoj streljal Bobičanec, Stopajnik je žogo odbil, v 49. minuti pa je Šušnjara preslabo sprožil z roba kazenskega prostora, tako da je Rudarjev vratar žogo ujel. V 50. minuti pa Stopajnik ni imel možnosti za obrambo. Bobičanec je namreč sprožil s 25 metrov malce z desne in zadel v nasprotni zgornji kot Rudarjevih vrat za vodstvo Mure z 1:0. Sledilo je nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov na eni in drugi strani, nato pa je v 75. minuti Mura podvojila prednost. Šušnjara je z leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil Maroša in žogo poslal v mrežo. Stopajnik se je žoge sicer dotaknil, a zadetka ni mogel preprečiti.

Velenjčani bodo v 7. krogu PLTS doma gostili Sežančane.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: EkipaSN