Rudar Velenje 2 - 2 Tabor Sežana

25/08/2019 - 18:00 at Stadion Ob jezeru, Velenje

Delitev točk v Velenju

* Stadion ob jezeru, sodniki: Vinčić, Skok, Friš.
* Strelci: 1:0 Petrović (19.), 1:1 Sikimić (40.), 2:1 Kobiljar (57.), 2:2 Sikimić (81.).
* Rudar Velenje: Stopajnik, Vošnjak, Filipović, Hrubik, Trifković, Črnčič (Lovenjak od 72.), Krefl, Kobiljar, Petrović (Pljava od 83.), Kitek (Pljava od 55.), Radić.
* CB24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Azinović, Zebić, Horvat (Salkić od 85.) , S. Babić, Mihaljević (Sever od 75.), M. Babić, Milošev (Stevanović od 72.), Sikimić, Bongongui.
* Rumeni kartoni: Radić, Kitek, Mihaljević.

Tabor in Rudar sta si nazadnje stala nasproti v sezoni 2017/18, ko sta se srečala v prvem krogu pokala Slovenije, tokrat pa so se srečali v državnem prvenstvu, kjer sta si moštvi razdelili točke.

Na začetku tekme je rahlo pobudo prevzel Rudar, ob koncu šeste minute je do priložnosti prišel Dominik Radić, v 11. minuti pa so do prve priložnosti preko zelo dejavnega Predraga Sikimića prišli Sežančani. Osem minut pozneje se je prvič zatresla mreža, ko je Borna Petrović razveselil domače navijače. David Hrubik mu je podal s svoje polovice igrišča, Petrović se je izognil prepovedanemu položaju in žogo v lobu poslal čez vratarja Ariana Renerja. Gostje so do izenačenja izida prišli v 40. minuti, ko je z leve strani v sredino podal Stjepan Babić. Na pravem mestu je bil 36-letni Sikimić, ki je dosegel še peti gol v sezoni.

V 52. minuti je imel Radić priložnost, da domače moštvo ponovno povede v vodstvo, a je bil Rener zbran. Vratar Sežane je bil nemočen pet minut pozneje. Rijad Kobiljar je z žogo stekel v kazenski prostor, podal na desno do Josipa Filipovića, ta pa je potem nesebično podal nazaj v sredino Kobiljarju, ki je prišel do drugega prvenstvenega zadetka. Kobiljar je po polprotinapadu v 60. minuti prišel še do strela z roba kazenskega prostora, a je žoga zletela čez vrata nasprotnika. Lepo priložnost za izenačenje so si gostje priigrali v 70. minuti po kotu, ko je do strela z nekaj metrov prišel Lazar Milošev, a je bil malo nespreten. V nadaljevanju so domači v razmiku nekaj minut (73. in 76.) prišli do treh priložnosti, a ostalo je pri 2:1. Naprej je Krefl po prostem strelu zadel vratnico, po odbiti žogi je priložnost v isti akciji zapravil Milan Tučić, potem pa je še Kobiljar streljal prek gola. Sežančani se niso predali, za kar so bili nagrajeni v 81. minuti. Ivor Horvat je z desne podal v sredino, kjer domača obramba ni najbolje posredovala in Sikimić je zadel še šestič v sezoni ter tako svojemu moštvo priigral prvi letošnji remi.

V prihodnjem krogu, v nedeljo, bo Velenje gostovalo pri Celju.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: EkipaSN