Mešana ekipa Rudarja izgubila proti Cluju

30/06/2016

Danes smo v Slovenj Gradcu odigrali še drugo tekmo v dveh dneh, po včerajšnji zmagi nad Dinamom iz Moskve smo se tokrat v mešani postavi pomerili z ekipo CFR Cluja in izgubili z 2:0.

Tekmo so bolje odprli nogometaša Cluja, ki so se že v 4.minuti tekme znašli v izjemni priložnosti za vodstvo, vratar Ristić je bil dobro postavljen in uspešno ubranil strel. V 12.minuti je s prostega strela dobro meril Denis Grbić, a je žoga zadela prečko, nekaj minut zatem se je z dobrim posredovanjem znova izkazal Ristić. CFR Cluj je na naša vrata pritiskal predvsem po bočnih položajih,  po katerih si je ustvaril kar nekaj priložnosti, a je bil Ristić vedno na mestu.

V 35.minuti tekme je Billong napravil prekršek za najstrožjo kazen in CFR Cluj je povedel z 1:0, kar je bil tudi izid prvega polčasa. V dresu Rudarja sta v prvem delu igre najbolj izstopala vratar Borivoje Ristić in mladi Dem Pljava.

V drugem polčasu sta priložnost za igro med drugimi dobila tudi Markovsky in Acman. V 57. minuti so nogometaši Cluja po protinapadu povedli z 2:0, kljub temu nogometaši NK Rudar Velenje niso odnehali, nekaj minut kasneje si je strel z glavo priboril Acman, a je žoga zletela mimo gola. V 75.minuti tekme je po strelu z roba kazenskega prostora dobro posredoval Malnar. Ekipi si do konca tekme nista več priigrali resnejših priložnosti in končalo se je z rezultatom 2:0 v korist Cluja. 

Tedenske priprave v Slovenj Gradcu bomo zaključili v nedeljo, ko se bomo pomerili s Spartakom iz Moskve.

NK Rudar Velenje – CFR Cluj 0:2 (0:1)