Aktualno

NK Rudar Velenje prejel grb Mestne občine Velenje

V sredo je potekala osrednja slovestnost ob 59. obletnici svečane otvoritve novega mestnega središča Velenja. Del osrednje slovesnosti je bil tudi NK Rudar Velenje, klub, ki uspešno deluje že 70 let. Predsednik kluba, Simon Dobaj je iz rok župana Bojana Kontiča prejel grb Mestne občine Velenje. Iskrene čestitke tudi preostalim prejemnikom priznanj, plaket in grbov.


80. derbi dobili Celjani

RUDAR VELENJE – CELJE 0:1 (0:1) * Stadion Ob jezeru, sodniki: Kajtazović (Kranj), Skok (Ptujska Gora) in Burjan (Hajdina). * Strelec: 0:1 Lotrič (10.). * Rudar: Pridigar, Bolha (od 88. Solomun), Pušaver, Tomašević, Vasiljević, Arap (od 54. Radić), Črnčič (od 65. Vodeb), A. Pišek, Pušnik, Trifković, Kamara. * Celje: Rozman, Džinić, Travner, Vidmajer (od 28.

Read More…


80. šaleško-savinjski derbi

Danes bomo na stadionu Ob jezeru spremljali 80. šaleško-savinjski derbi. Skupna statistika vsek 79. odigranih derbijev v PLTS je povsem poravnana, obe ekipi sta zabeležili 28 zmag, 23-krat pa sta se razšli brez končnega zmagovalca. Zato pa je bil na 41-ih odigranih srečanjih v Velenju nekoliko uspešnejši Rudar, saj je 18-krat slavil (Celje 12-krat), 11-krat

Read More…


Začetek in konec pokalnega tekmovanja

Knapi so letošnje tekmovanje za Pokal Slovenije začeli v 2. krogu, ko so gostovali na Fazaneriji v Murski Soboti. Prvi polčas je minil brez zadetov, v zaključku tekme pa je domačinom zmago zagotovil Luka Bobičanec. Mura 1-0 Rudar Sedaj so vse misli preusmerjene na PLTS, ki se nadaljuje že v soboto s šaleško-savinjskim derbijem.