Triglav tokrat spretnejši

03/12/2017

Rudar Velenje – Triglav Kranj 1:2 (0:1)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Zupančič (Moravče) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelci: 0:1 Podlogar (30.), 1:1 Bolha (57.), 1:2 Poplatnik (74.).
* Rudar: Pridigar, Pišek, Vuklišević, Tomašević, Pušaver, Bolha, Radić (od 73. Markovskij), Bijol (od 46. Novak), Antonov (od 57. Tučić), Črnčič, Mary.
* Triglav: Džafić, Šmit (od 71. Križaj), Suljević, Dav. Zec, Bojić (od 83. Arh Česen), Udovič, Poplatnik, Pušnik (od 62. Tijanić), Robnik, Majcen, Podlogar.
* Rumeni kartoni: Pišek; Džafić, Udovič, Robnik, Križaj.
* Rdeči karton: /.

Kranjčani so v Velenju prišli do svoje prve zmage po več kot desetletju in pol. Zanjo sta poskrbela Mateja – Podlogar in Poplatnik. S tretjo zmago v sezoni se je Triglav tako le še oddaljil zadnjeuvrščenemu Ankaranu ter se na dve točki približal osmouvrščenemu Krškemu, ki pa mora tekmo tega kroga še odigrati. Velenjčani pa so doživeli sedmi poraz, a vsaj začasno še ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Ekipi sta bili v prvem polčasu skorajda izenačeni v posesti žoge, bolj nevarni pa so bili Gorenjci, ki so tudi zadeli. V 30. minuti je edini zadetek v prvem delu dosegel Matej Podlogar, ko je zadel s strelom z glavo ob bližnji vratnici po podaji Vlada Šmita iz levega kota.

Triglav je sicer zagrozil tudi v 11. minuti prek Dejana Robnika, v 12. prek Davida Zeca in v 43., ko je Momir Bojić sprožil z dobrih desetih metrov, vsakokrat pa je bil na pravem mestu Marko Pridigar. V 15. minuti ga je sicer premagal tudi Luka Majcen, a je bil v prepovedanem položaju.

Na drugi strani Velenjčani niso bili tako nevarni, omeniti velja strel Damjana Vukliševića z glavo v 18. minuti in poskus Roberta Pušaverja od daleč, obakrat pa je dobro posredoval Elvis Džafić, ki je čisto ob koncu polčasa odbil še žogo po poskusu Johna Maryja.

V 48. minuti je Pridigar moral posredovati po novem poskusu Podlogarja, takrat je streljal iz bližine z desne strani. Takoj zatem je na drugi strani do strela z glavo prišel Mary, toda Džafić je žogo po njegovem ne ravno posrečenem poskusu odbil v kot.

Sicer pa so imeli v teh trenutkih domači pričakovano pobudo, ki so jo kronali z izenačenjem v 57. minuti. Po podaji Anžeta Piška iz kota je iz bližine z glavo zadel Klemen Bolha. Tako kot za Podlogarja pri Kranjčanih je bil to tudi zanj prvi zadetek v sezoni.

V 74. minuti pa so gosti znova povedli. Luka Majcen je prišel do strela s slabih desetih metrov, Pridigar je žogo odbil na svojo levo stran, od koder pa jo je nato v mrežo potisnil Matej Poplatnik. Slednji je dosegel svoj deseti zadetek v sezoni, toliko jih ima tudi vodilni strelec Miljan Škrbić iz Krškega.

Že v sodniškem dodatku so eno obetavno akcijo izpeljali domači, toda pred golom Milan Tučić ni prišel do pravega strela. Džafić je žogo ujel in tako ohranil prednost svoje ekipe.

Zadnji jesenski krog bomo v soboto, na domačih tleh z Domžalčani.