Jutri povratna tekma s Steauo

01/08/2018

Knapi so včeraj v poznih urah prispeli v Bukarešto, kjer jih jutri ob 20:30 po našem oziroma ob 20:30 po lokalnem času čaka povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za uvrstitev v Ligo Evropa.

Danes se je ekipa na uradnem treningu spoznala z igriščem Arene National, trener Pušnik pa je opravil z novinarsko konferenco, katere zapis bo v celoti objavljen tekom večera.

Novinarska konferenca pred tekmo Steaua – Rudar

Marijan Pušnik na vprašanja novinarjev:

  • Prosimo vas za nekaj besed o jutrišnji tekmi.

Najprej vsi lepo pozdravljeni. Čaka nas tekma s Steauo, veliko ekipo, ki nam je to dokazala že na prvi tekmi. Ne glede na to, da gre za boljšega nasprotika  so naši športni cilji, da v Bukarešti napravimo dober rezultat. To je naš prvi cilj. Zavedamo se, da bo težko, bomo pa po drugi strani uživali v trenutku, ko imamo priložnost igrati v Bukarešti s Steauo. Na tekmi bomo dali vse od sebe.

  • Trener Steaue je omenil, da bitke še niso dobili Se strinjate z njim in misite, da lahko napredujete v naslednji krog?

To bo seveda zelo težko. Nasprotnika spoštujemo a smo nenazadnje nogometaši, vemo da je nogomet nepredvidljiva igra. Iskali bomo svoje priložnosti in ob slabem dnevu nasprotnika ter odličnem dnevu Rudarja si seveda tudi to želimo.

  • Ste si po prvi tekmi v Velenju ustvarili predstavo kdo je najboljši oziroma najnevarnejši igralec Steaue?

Vsi so nevarni Razika v kvaliteti je zelo velika, proračun Steaue je več kot 10-krat višji od našega. Vemo da imajo enega najbolših mladih igralcev v Romuniji, nekaj odličnih izkušenih igralcev. Zame osebno izstopa Man, mladi članski reprezentant Romunije, velika perspektiva za Romunski nogomet in Steauo,  seveda pa moram izpostaviti tudi Teixeiro, a to sta le dva, tu je še ostalih devet.

  • Stadion v Velenju je precej majhen. Juti boste igrali na bistveno večjem, ste do sedaj že izkusili igranje na tako velikem stadionu?

Igral sem že na večjem. (smeh) Ekipe sem vodil že na večjih stadionih. Nekaj mojih fantov, mogoče dva ali trije so že igrali v takšnih ali podobnih okoliščinah, večina pa ne. Zame to ne bo nič posebnega, z Mariborom sem že premagal španski Villareal, prav tako je tudi stadion mojega nekdanjega kluba Hajduka precej velik. Na Japonskem sem igral na množično obiskanih stadionih, v Iranu pa je naše tekme na stadionu spremljalo 100.000 ljudi. A pomembnejši od mene so moji fantje. Pomembno je, da dobijo dober vtis, igrati morajo pogumno, ni pomembno kako velik je stadion in kako velika ekipa jim stoji nasproti. Pokazati morajo, da znajo igrati nogomet.

  • Igrišče je v slabem stanju. Je to mogoče lahko vaša prednost jutri?

Razmere so za za obe ekipi enake. Jasno je, da želite izpostaviti, da je Steaua tehnično podkovana ekipa, toda igrišče ni nič posebnega, trava res ni v najboljšem stanju a mislim, da bosta obe ekipi lahko razvili svojo igro in prikazali dober nogomet.