80. šaleško-savinjski derbi

15/09/2018

Danes bomo na stadionu Ob jezeru spremljali 80. šaleško-savinjski derbi. Skupna statistika vsek 79. odigranih derbijev v PLTS je povsem poravnana, obe ekipi sta zabeležili 28 zmag, 23-krat pa sta se razšli brez končnega zmagovalca. Zato pa je bil na 41-ih odigranih srečanjih v Velenju nekoliko uspešnejši Rudar, saj je 18-krat slavil (Celje 12-krat), 11-krat pa se je tekma končala brez neodločeno. Na zadnjih štirih srečanjih (2017/18) so Knapi slavili 3-krat, Celjani pa so zmagali na eni tekmi.
Nobena od ekip v letošnjo sezono ni startala po željah in pričakovanjih, saj sta tako Rudar kot Celje trenutno pri repu razpredelnice, naše želje pa so, da se Rudar že po današnji tekmi premakne iz dna in ponovno dokaže, da kot eden izmed najstabilnejših prvoligašev sodi bistveno višje.

Pred tekmo smo se pogovarjali z mladim Sandijem Ćoralićem.

Sandi Ćoralić:Jutri nas čaka pomembna tekma proti Celju. Vemo, da je za Rudar in tudi za Celje to posebna tekma, šaleško-savinjski derbi, na katerem si vsak želi igrati. Z borbeno igro bomo poskušali popraviti vtis začetnih tekem, ki se res niso izšle po naših željah. Vrjamem v ekipo in v to, da bomo osvojili vse tri točke! SREČNO RUDAR!