Pred Knapi neugodno Krško

05/10/2018

Enajsti krog Prve lige Telekom Slovenije se je razpletel tudi po željah Velenjčanov. Rudar je pred domačimi gledalci ugnal zasedbo Domžal, zmaga pa je bila še posebej sladka. Varovanci trenerja Marijana Pušnika so do kompleta točk prišli po preobratu v zaključnih minutah srečanja. Tim Vodeb, je vnovič dokazal, da se odlično znajde v vlogi »jokerja« s klopi, saj je v 85. minuti izničil domžalsko prednost. Za popoln preobrat zeleno-črnih je zgolj tri minute kasneje zadel še David Kašnik, ki je sijajno izvedel prosti strel iz 20 metrov. Rudar je vknjižil tretjo zmago, drugo v zadnjih treh krogih ter zapustil dno ligaške razpredelnice. Velenjčani so ostali v stiku z Muro in Triglavom, ki šaleški zasedbi bežita za dve točki. Lahko knapi že v petek skočijo pred omenjeni dvojec?

Kdo je vroč?

Velenjčani so po spopadu z Domžalami proslavili 180. prvoligaško zmago na domači zelenici. Zasluge za jubilejno zmago si lahko lasti tudi David Kašnik, ki je s soigralci večji del srečanja lovil rezultatski zaostanek. Izkušeni branilec spada med ljubljence velenjskega občinstva, ki Korošca v dresu Rudarja spremlja že vse od leta 2013. Nekdanji član Dravograda, Olimpije in Aluminija, ki se je vmes preizkušal tudi v Angliji, počasi že pogleduje proti »klubu 200«, saj je v prvoligaški konkurenci odigral že 192 tekem.

Pred tekmo smo se pogovarjali s strelcem izenačujočega zadetka iz zadnje tekme v Velenju, Timom Vodebom.

Tim Vodeb:Hvaležen sm, da sem lahko s prvencem v Rudarju pomagal ekipi do zmage. Naslednja tekma s Krškim bo zagotovo težka saj so čvrsta ekipa, a verjamem vase in v naše moštvo, moja želja je, da zopet zadanem in da se ob koncu veselimo pomembne zmage! Upam, da nam bo ob podpori Velenjskih Knapov, trdem delu na treningih in pozitivni klimi v garderobi do konca jesenskega dela uspel preboj v zgornjo polovico lestvice. Izredno se veselim vsake nadaljne domače tekme in se zahvaljujem za podporo navijačem, ki so z nami ob zmagah in porazih! SREČNO RUDAR!”

Tekst: PDo