V Velenje prihaja Olimpija

09/11/2018

V Velenje prihaja Olimpija

Velenjčani so se iz Nove Gorice vračali z mešanimi vtisi. Nogometaši Rudarja so na gostovanju v slovenskem »Las Vegasu« iztržili pomembno točko, a so bili z remijem bolj zadovoljni gostitelji, ki so kar dvakrat lovili velenjsko prednost. Knapi so na koncu iztržili še tretji neodločeni izid v letošnjem prvenstvu in s 15. točko povečali naskok pred zadnjimi Krčani. Posavci zdaj zaostajajo tri točke, četa trenerja Marijana Pušnika pa želi razliko povečati že v nedeljo, ko pa Velenjčane čaka zahtevna preizkušnja. V Šaleško dolino prihajajo državni prvaki Ljubljančani, ki bodo po remiju z Domžalami lačni nove zmage. Svojo računico imajo tudi v domačem taboru. Rudar je na zadnjih dveh domačih tekmah ugnal Domžalčane in Kidričane, domačo serijo pa želi nadaljevati tudi v 16. krogu prvenstva.

Kdo je vroč?

Milan Tučić je na severu Primorske udaril dvakrat, s četrtim in petim zadetkom sezone pa je potrdil dvig forme. Ljubljančan je s petimi goli najboljši strelec velenjskega prvoligaša, pred dnevi pa je v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije zadel tudi v Murski Soboti. Mladi reprezentant Slovenije se tako že približuje strelskemu izkupičku iz krstne prvoligaške sezone. V prejšnjem prvenstvu je v polno meril sedemkrat, v nedeljo pa bo lovil prvi zadetek v mreži Olimpije.

Ali ste vedeli?

Velenjčani so v Novi Gorici iztržili že 198. remi v Prvi ligi Telekom Slovenije, na večni lestvici državnega prvenstva pa so pred Rudarjem še štiri moštva. Za naziv moštva z največ neodločenimi rezultati v zgodovini prvenstva se trenutno »borijo« Goričani in Celjani. Slednji so zbrali že 250 remijev, Goričani dva manj. Mariborčani so remizirali 234-krat, štiri remije manj imajo Koprčani, Rudarju pa sledijo Domžalčani.

 

Prirejeno po PDo.