Iz derbija brez točk

25/11/2018

CELJE – RUDAR VELENJE 2:0 (0:0)

* Arena Z’dežele, sodniki: Žganec (Ljubljana), Podobnik (Veliki Gaber) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelca: 1:0 Požeg Vancaš (56.), 2:0 Pungaršek (62.).
* Celje: Rozman, Džinić, Zaletel, Brecl, Vidmajer, Pišek, Pungaršek (od 90. Novak), Cvek, Lotrič (od 78. D. Štraus), Požeg Vancaš, Vizinger (od 83. Pečnik).
* Rudar: Pridigar, Hrubik, Tučić (od 80. Vodeb), Bolha, Trifković, Radić, Kašnik, Črnčič (od 57. Škoflek), Pušaver, Arap (od 75. Šantek), Tomašević.
* Rumena kartona: Kašnik, Bolha.
* Rdeči karton: /.

Prvi polčas celjsko-velenjskega obračuna ni postregel s posebej razburljivo predstavo. Posebej gosti so le redko prihajali do ugodnih položajev za strel, omeniti velja zgolj poskus Davida Hrubika iz 28. minute, ko je streljal z roba kazenskega prostora, Matjaž Rozman pa je bil dobro postavljen.

Na drugi strani so Celjani nekaj več poskušali, a niti oni niso bili posebej nevarni za vrata gostov. V 21. minuti je s prostega strela z 20 metrov Rudi Požeg Vancaš za malo zgrešil cilj, v 23. je s prostega strela z desne strani poskusil Tadej Vidmajer, a marko Pridigar ni imel težkega dela, v 45. minuti pa je bil še enkrat nenatančen Požeg Vancaš.

Slednji je sprožil tudi v začetku drugega dela, toda Pridigar je žogo ukrotil. Velenjski vratar je dobro posredoval tudi takoj zatem po novem prostem strelu Požega Vancaša, pa čeprav je žoga zadela enega gostujočih igralcev in malce spremenila smer leta.

V 56. minuti so Celjani povedli. Lovro Cvek je podal žogo za hrbet velenjske obrambe, kamor je stekel Požeg Vancaš in v boju ena na ena premagal Pridigarja. Le šest minut pozneje so izbranci Dušana Kosića podvojili prednost, po podaji Daria Vizingerja z desne strani kazenskega prostora je iz bližine zadel Nino Pungaršek. V nadaljevanju so Celjani znali držati prednost, Velenjčani pa so le poredkoma ogrozili domača vrata, nekajkrat se je v ugodnem položaju znašel predvsem Dominik Radić. Na drugi strani je v 86. minuti novo lepo celjsko priložnost zapravil Tilen Pečnik, dvoboj z njim je dobil Pridigar.

Velenjčani bodo v 18. krogu prihodnjo nedeljo gostili Triglav.

Prirejeno po: STA

Foto: www.ekipa24.si