V boj za domače tri točke

01/12/2018

V boj za domače tri točke

Uvodna polovica Prve lige Telekom Slovenije bo sklenjena s tekmo v Šaleški dolini. Nogometaši Rudarja in Triglava, sicer sosedje na začelju lestvice, bodo po dveh zaporednih porazih napadali pomembne točke. Nedeljska nasprotnika sta v 17 krogih letošnjega prvenstva osvojila 15 točk, tri manj imajo na svojem računu Krčani. Velenjčani se bodo na domačem igrišču pobirali po ničli v sosedskem dvoboju, knapi pa bi s točkami zaokrožili teden, v katerem so proslavili 70. obletnico nogometa v Velenju. Slavnostne prireditve se je udeležil tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, zbrano občinstvo pa je v skupini nekaj nekdanjih nogometašev pozdravilo tudi Mateja Eterovića. Slednji bi bil v svojih najboljših časih močno orožje napada Rudarja.

Kdo je vroč?

V Kranju so se septembra veselili nogometaši Rudarja, ki so domači Triglav premagali z izidom 1:2. Damjan Trifković je z uspešno izvedeno enajstmetrovko načel domačo mrežo, po izenačenju gostiteljev pa je podal še za gol Nejca Pušnika. Najizkušenejši član Rudarja bo tudi v nedeljo pomemben akter na zelenici, kandidiral pa bo za 319 nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

Marijan Pušnik bo na predzadnji jesenski tekmi pogrešal Klemna Bolho, ki bo dvoboj s Triglavom izpustil zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov. Dolgoletni vezist Rudarja je v knežjem mestu porumenel še sedmič to sezono, s sedmimi rumenimi kartoni pa je največkrat opominjani nogometaš v letošnjem prvenstvu.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si