Uspešna turnirja U8 in U10 dobra popotnica za nadaljnje dogodke

22/02/2019

Uspešna turnirja U8 in U10 dobra popotnica za nadaljnje dogodke

Nogometni klub Rudar Velenje je letos prvič gostil turnir selekcij U8 in U10, ki sta potekala 9. in 10. februarja 2019, v Rdeči dvorani v Velenju. Oba dogodka sta imela dobrodelno noto, kjer so vsi zbrani prostovoljni prispevki ter prijavnine ekip bile podarjene g. Dušku Supiću. Naši igralci so oba dni tekmovali s po dvema ekipama. Na sobotnem turnirju je ekipa Rudar beli (U8) osvojila 2. mesto, prav tako pa je v nedeljo 2. mesto osvojila tudi ekipa Rudar zeleni (U10). Organizacijo dogodka pa je na klubu prevzel Aleks Hudobreznik, ki je z nami spregovoril o občutkih po dogodku.

Kako si zadovoljen z izvedbo turnirjev U8 in U10?

Glede na to, da smo se organizacije takšnega dogodka lotili po res dolgem času ter da je bila projektna ekipa res mlada, lahko rečem, da sem z izvedbo zelo zadovoljen. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil najprej vsem ekipam za odziv in za vse predstave v duhu »fair playa«, absolutno pa tudi projektni ekipi, trenerjem ter vsem ostalim, ki so nam na kakršenkoli način pomagali, da je vse potekalo tekoče in nemoteno. Pohvaliti je potrebno tudi vse starše oziroma obiskovalce, ki so navijali športno in na res lep način vzpodbujali fante na igrišču. Veseli me tudi dejstvo, da smo lahko dogodek povezali z dobrodelnostjo ter tako zbrali nekaj sredstev za gospoda Duška Supića. Velika hvala tudi njemu, da nas je na koncu turnirja prišel pozdravit in nam namenil nekaj besed.

Koliko je bilo ekip na turnirju U8, kateri klubi so se ga udeležili ter kako je bilo naslednji dan na turnirju selekcije U10?

Letos smo na turnirju selekcij U8 poleg naših dveh ekip gostili še 6 ekip, skupno torej 8 ekip. Sodelovali so: NK Rudar Velenje beli, NK Rudar Velenje zeleni, NK Dren Vrhnika, NK Domžale, NK Miklavž, NK Drava Ptuj, NK Brinje Grosuplje, NK Radomlje.

V selekciji U10 pa je tekmovalo 10 ekip, poleg dveh ekip NK Rudar Velenje in NK Triglav Kranj še NK Celje, NK Šampion, NK Bistrica, NK Žalec, NK Radomlje ter NK Brinje Grosuplje.

Kakšni so bili odzivi sodelujočih ekip? Ali se bo dogodek od sedaj naprej izvajal vsako leto?

Z izvedbo in potekom turnirja so bile zadovoljne tudi gostujoče ekipe, odzivi so bili res pozitivni. Upam, da se bodo zaradi tega radi vračali v Velenje na podobne dogodke. Želja je, da bi dogodki postali tradicionalni, da bi jih izvajali vsako leto, postopoma razširili na več ekip in k temu še kaj dodali.

Organizacija takšnih dogodkov zahteva nekaj časa, kako si se je lotil, na kaj vse je bilo potrebno paziti?

Vsak takšen dogodek zahteva določen čas priprave. Za oba turnirja smo porabili nekje dva meseca, od časa izdaje vabil pa vse tja do izvedbe. Glede na to, da se je naša mlada ekipa tega lotila prvič, smo k temu pristopili res pazljivo, z željo po čim večji natančnosti. Kot vedno, ničesar ne želimo prepustiti naključju.

Pri projektnem vodenju in organizaciji dogodkov vidim še veliko prostora za napredek. Želimo in delamo v tej smeri, da bili še bolj sistematični. K temu bomo stremeli v prihodnje, v koledarsko leto postopoma dodajali nove aktivnosti, da bo sezona za naše fante res pestra.

Ali nogometna šola pripravlja še kakšne dogodke do poletja?

V prihajajočih mesecih naš čaka kar nekaj dela ter dogodkov, kot so delavnice športne psihologije, dan ženskega nogometa, Cviklov memorial, Krtkov nogometni kamp in druge, vsega pa še ne bomo razkrili, zato nas še naprej spremljajte.