V goste prihaja Krško

01/03/2019

V goste prihaja Krško

Nogometaši Rudarja in Krškega se bodo v nedeljo, 3. 3. 2019, srečali z ekipo Krškega. Dvoboj v Šaleški dolini bo pomemben za obe ekipi, saj gre za sosedi na lestvici, ki se bosta v drugem delu prvenstva borili za višje mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije. Po 20 krogih so v boljšem položaju Velenjčani, ki so zbrali tri točke več od tokratnih gostov. Razlika med nedeljskima nasprotnikoma je po prvi preizkušnji nadaljevanja sezone ostala nespremenjena, saj so Posavci na domačem igrišču izgubili z Olimpijo, knapi pa v Domžalah. Velenjčani so se z goloma Žige Škofleka dvakrat vrnili v igro, a dvakratno izenačenje ni bilo dovolj boljši končni rezultat.

Kdo je vroč?

Žiga Škoflek je v Domžalah potrdil dobro formo, ki jo je pokazal že na pripravljalnih tekmah. Vojničan je za hrbet domžalskega vratarja Krševana Santinija spravil dve žogi. Škoflek, ki se je na devetih jesenskih tekmah razveselil enega zadetka, je ob Kamniški Bistrici nakazal, da bi lahko bil v drugem delu sezone izjemno pomembno orožje velenjskega napada.

Ali ste vedeli?

Marijan Pušnik se je pred tekmo v Domžalah odločil, da med vratnici postavi najmlajšega od treh vratarjev. Matej Radan in Marko Pridigar sta dala prednost Tomažu Stopajniku, sicer še vratarju mladinske ekipe, ki ima v vzhodni skupini druge mladinske lige kar deset točk naskoka pred Šampionom. Leta 2001 rojeni čuvaj mreže je bil jeseni na 15 mladinskih preizkušnjah nepremagan kar 12-krat, prejel pa je vsega tri zadetke. Kot zanimivost, mladi Velenjčani so v 16 krogih dosegli kar 80 zadetkov.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si