V nedeljo proti Muri

09/03/2019

V nedeljo proti Muri

Prepoved nastopa: Damjan Trifković

Velenjčani so neposrečeno pomladansko uverturo, preboleli z izjemno pomembno zmago. Varovanci trenerja Marijana Pušnika so v Šaleški dolini dobili dvoboj dna lestvice s Krčani, ki ga je v korist Rudarja odločil Milan Tučić. Zeleno-črni so se s šesto zmago sezone oddaljili od zadnjih Posavcev, ki jim bežijo za šest točk. Naslednji tekmec Velenjčanov bo soboška Mura, ki se je v letošnji sezoni že nekajkrat dokazala kot strup za vodilna moštva lige. Prekmurci imajo več težav s tekmeci iz spodnje polovice lestvice, nenazadnje so praznih rok zapuščali tudi Velenje. Nogometaši Rudarja in Mure so avgusta poskrbeli za izjemno zanimiv spopad, ki so ga po dramatičnem zaključku in prekmurskem jurišu na domača vrata dobili knapi. Prekmurci so se dvakrat maščevali v Fazaneriji, tako v prvenstvu kot pokalnem tekmovanju, kdo pa bo uspešnejši v nedeljo?

Kdo je vroč?

Knapi so se po obračunu s Krškim razveselili minimalne, vendar izjemno pomembne zmage. Posavsko mrežo je zatresel Milan Tučić, veliko zaslug za zadetek, ki je prinesel tri točke, pa ima tudi Robert Pušaver. Nekdanji član Maribora je tekmo v Domžalah spremljal na klopi, Marijan Pušnik pa ga je pred spopadom s Krčani vrnil v začetno enajsterico. Bočni branilec je vknjižil četrto asistenco, s tem pa je na dobri poti do ponovitve dosežka iz minule sezone, ko je zbral sedem podaj.

Ali ste vedeli?

V začetno enajsterico Rudarja se po visokem porazu ob Kamniški Bistrici ni vrnil zgolj Robert Pušaver. Prednost pred mladim vratarjem Stopajnikom je dobil precej izkušenejši Matej Radan. Mariborčan je na tekmi proti Krškemu vknjižil stoti nastop med najboljšimi slovenskimi klubi, otrok Ljudskega vrata pa je večino prvoligaških tekem odigral prav v dresu Rudarja. Osemindvajsetletni vratar je velenjsko mrežo čuval na 76 tekmah, 20-krat pa je zaklenil svoja vrata.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si