Iz Kidričevega brez točk

17/03/2019

Iz Kidričevega brez točk

* Stadion v športnem parku Kidričevo, sodniki: Balažič, Vojska, Černe.
* Strelci: 1:0 Muminović (14.), 2:0 Vrbanec (62.), 3:0 Petrović (77.), 4:0 Štor (90.).
* Aluminij: Janžekovič, Krajnc, Martinović, Kontek, Amuzie, Vrbanec (od 85. Leko), Petrović, Muminović, Horvat (od 87. Marinšek), Maloku (od 79. Štor), Matjašič.
* Rudar: Radan, Pušaver, Tomašević, Kašnik (od 30. Vasilijević), Hrubik, Čosić, Škoflek, Trifković (od 66. Tučić), Kobiljar (od 73. Črnčič), Arap, Radić.
* Rumena kartona: Trifković, Čosić.
* Rdeči karton: Arap (45.).

Nogometaši Aluminija so prekinili črno serijo treh zaporednih porazov na začetku spomladanskega prvenstva, kar pa je za naše knape na žalost pomenilo poraz.

Prvi del ni bil posebej bogat z razburljivimi dogodki. Domači so povedli v 14. minuti, ko je najprej s strelom poskusil Mario Lucas Horvat, gosti so žogo odbili, a le na nogo Saninu Muminoviću, ki je z 20 metrov močno streljal, vratar Matej Radan se je žoge dotaknil, vendar je ni uspel ukrotiti. V nadaljevanju so knapi prvi strel vpisali v 38. minuti, ko je bil po kotu in strelu Josipa Tomaševića na mestu vratar Luka Janžekovič. V sodnikovem podaljšku prvega polčasa so Velenjčani na igrišču ostali z igralcem manj, saj je rdeči karton prejel David Arap.

Številčno premoč so Kidričani izkoristili v 62. minuti. Po nekaj nevarnejših napadih gostov je Horvat prodrl po desni strani, podal žogo v kazenski prostor, kjer jo je sprejel Matic Vrbanec in s strelom po tleh premagal Radana. Kidričani so uspeli zadeti še v 77. minuti in 90. minuti.

V naslednjem krogu bo Rudar gostil Gorico.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: www.ekipa24.si