Umag Trophy 2019 v znamenju mladih knapov

02/04/2019

Umag Trophy 2019 v znamenju mladih knapov

Selekciji U13 in U12, sta se udeležili mednarodnega turnirja Umag Trophy 2019, ki je v Umagu potekal med 29. in 31. marcem 2019.

Fantje ekipe U12 so nastopali v skupini B, kjer so zasedli drugo mesto na lestvici, in sicer brez prejetega zadetka. Do prvega mesta jih je oddaljila le gol razlika, v prid ekipi FC Internazionale Milano. Ekipa je izpadla v četrtfinalu, ko se je tekma proti ekipi ND Ilirija 1911 končala z rezultatom 1:0. Selekcija U12 je med skupno 28-imi ekipami dosegla končno 7. mesto.

Trener Igor Vinojčić je o turnirju povedal:

“V Umagu smo želeli igrati nogomet, uživati v lepem vremenu, se družiti z vrstniki in kot vsaka ekipa, tudi zmagovati. Vse to smo v Umagu dobili, zato smo s turnirjem zelo zadovoljni. Osvojili smo 7. mesto, kar je sicer slašba uvrstitev kot lani (3. mesto), vendar je letos bil turnir precej močnejši, poleg tega pa imamo skozi celotno sezono veliko težav z boleznimi in poškodbami, tako da je končni rezultat realen. Kljub vsemu sem na fante zelo ponosen, ker se resnično trudijo. Zahvala tudi organizatorjem, ker je za nas bilo izjemno dobro poskrbljeno. Posebna zahvala tudi staršem, ki so pokazali pripravljenost pomagati v težjih trenutkih in ker so otrokom skozi celoten turnir nudili odlično podporo.”

Selekcija U13 pa je svojo pot na turnirju začela v skupini D in se iz drugega mesta uvrstila v nadaljne tekmovanje. Kot ekipa U12, so se tudi fantje selekcije U13 do četrtfinala uvrstili z igrami brez prejetega zadetka. Po zmagi v četrtfinalni ter polfinalni tekmi je sledilo finale proti ekipi NK Olimpija Ljubljana. Zmagovalca so po končanem rednem delu odločile enajstmetrovke, kjer so se naši fantje zares izkazali ter tako osvojili zasluženo 1. mesto na turnirju Umag Trophy 2019.

Trener Dragan Kovačević je o turnirju povedal:

“Ekipa U13 NK Rudar Velenje je zmagala na mednarodnem turnirju Umag trophy, ki je trajal od 29. do 31.3.2019. Sodelovalo je 25 ekip iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Italije in Francije. Fantje so skozi turnir odigrali 9 tekem proti ekipam NK Halubjan, NK Radenska Slatina, NK Petrovija, NK Bravo, FC PSG Academy KSA, NK Kočevje, NK Istra 1961, NK Rijeka in NK Olimpija. Pokazali so borbeno in moštveno igre, tako, da v rednem delu niso prejeli nobenega zadetka ter tako povsem zasluženo postali prvaki.”