Knapi z igralcem manj niso uspeli do točke

10/04/2019

Knapi z igralcem manj niso uspeli do točke

RUDAR VELENJE – CELJE 0:3 (0:0)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Vinčić, Praprotnik in Sužnik.
* Strelci: 0:1 Požeg Vancaš (68.), 0:2 Brecl (84.), 0:3 Požeg Vancaš (90.).
* Rudar: Radan, Hrubik, Bolha, Tomašević, Krefl, Trifković, Črnčič (od 67. A. Pišek), Arap, Škoflek (od 61. Pušaver), Radić, Tučić (od 87. Kobiljar).
* Celje: Jurhar, Travner, Zaletel, Stojinović, Brecl, Benedičič (od 64. Lotrič), Cvek, Požeg Vancaš, Novak (od 64. R. Štraus), Kerin (od 69. Ibišević), Vizinger.
* Rumeni kartoni: Trifković, Tomašević; Benedičič, Travner.
* Rdeči karton: Trifković (33.).

Velenjčani so po dveh zaporednih neodločenih izidih doživeli poraz. Potem ko so večji del tekme igrali z igralcem manj, so v drugem polčasu prejeli tri zadetke. Prvi polčas v Velenju ni prinesel kdo ve kako razburljive predstave, ob zelo redkih strelih ene ali druge ekipe. Velja izpostaviti le poskus Žige Škofleka z glavo v sedmi minuti. So pa Velenjčani že v 33. minuti na igrišču ostali le z deseterico, saj si je Damjan Trifković takrat zaradi prekrška nad Žanom Benedičičem prislužil drugi rumeni karton.

Celjani so bili prvi, ki so zagrozili v drugem polčasu, dotlej najlepšo priložnost je zapravil Dario Vizinger. V 66. minuti je moral znova posredovati Matej Radan, spet pa je streljal Vizinger. Dve minuti pozneje so Celjani le unovčili premoč. Luka Kerin je v kazenskem prostoru na kratko žogo oddal do Rudija Požega Vancaša, ki je dosegel vodilni zadetek na tekmi. Celjani so podvojili prednost v 84. minuti, ko je z desne strani z roba kazenskega prostora iz prve udarl Amadej Brecl in zadel “malo mrežico” ob drugi vratnici. Požeg Vancaš je nato z dobrih 20 metrov zadel za končnih 3:0.

Velenjčani bodo v 27. krogu v soboto gostovali v Kranju.

Tekst: prirejeno po STA