S štirimi zadetki do zmage v Orlovem gnezdu

13/04/2019

S štirimi zadetki do zmage v Orlovem gnezdu

TRIGLAV – RUDAR 0:4 (0:2)

* Športni center, sodniki: Jug, Vidali in Habibović.
* Strelci: 0:1 Škoflek (13.), 0:2 Škoflek (42.), 0:3 Tučić (51.), 0:4 Kumer (90./avtogol).
* Triglav: Arko, Kumer, Mlakar, Rogelj, Arh Česen, Mertelj, E. Kryeziu, Tijanić, Udovič (od 46. Žurga), Majcen, Crnov (od 63. Svraka).
* Rudar: Pridigar, Tomašević, Pušaver, Bolha (od 75. Pušnik), Krefl, Ćosić, Hrubik, Črnčič (od 60. Kobiljar), Radić, Škoflek (od 74. Li), Tučić.
* Rumeni kartoni: Kumer, Rogelj, Arh Česen, Majcen, Mlakar; Hrubik.
* Rdeči karton: Arh Česen (68.).

V Kranju sta se srečali ekipi, ki sta v prejšnjem krogu doživeli poraza. V pomembnem obračunu so bili boljši knapi, ki so še tretjič v sezoni premagali Gorenjce, hkrati pa vpisali svojo prvo zmago po štirih tekmah. Triglav, ki je v zadnjih krogih neprepoznaven in po novem z najslabšo obrambo lige, je doživel tretji zaporedni in četrti poraz na zadnjih petih tekmah. Tako ni več na sedmem mestu, tega so jim prevzeli prav knapi.

Velenjčani, ki so igrali brez kaznovanega Damjana Trifkovića, so po mirnejšem začetku povedli v 13. minuti, ko je Žiga Škoflek dobil žogo na desnem robu kazenskega prostora, nato pa prodiral proti sredini, od koder je tudi tudi sprožil, žoga pa se je od leve vratnice odbila čez golovo črto. V teh trenutkih je bil nekoliko aktivnejši in konkretnejši Rudar. Triglav, z izjemo 39. minute, ko je najprej Gašper Udovič s približno desetih metrov žogo usmeril proti vratom, nato pa jo je pred golovo črto zgrešil David Tijanić, tako da so jo gosti izbili, in 40. minute, ko je prešibko z glavo meril Žan Kumer, prav nevaren ni bil. Knapi pa so bili nevarni še v 35. minuti, ko je Dominik Radić sam stekel proti kazenskemu prostoru, v zadnjem trenutku pa mu je žogo izbil Kumer. Gosti so podvojili prednost, v 42. minuti, ko so izpeljali protinapad, kjer je na koncu Milan Tučić podal z leve, na drugi vratnici pa je žogo v mrežo pospravil Škoflek za svoj šesti gol sezone.

Nov žebelj v Triglavovo krsto je zabil Tučić, potem ko je v 51. minuti unovčil dolgo podajo Leona Črnčiča za svoj deseti gol sezone. Tudi v naslednjih trenutkih so bili nevarnejši gosti, imeli nekaj polpriložnosti, v 68. minuti pa je na njihov mlin steklo še malce več vode, saj je bil po drugem rumenem kartonu izključen Kristjan Arh Česen. Kranjčani so v 70. minuti sicer prišli do novega strela, toda Marko Pridigar ni imel težkega dela po poskusu Muramerja Svrake od daleč. Velenjčani so nato bolj ali manj le še nadzorovali potek tekme, imeli še nekaj obetavnih akcij, že v sodniškem dodatku pa je za četrti gol Rudarja poskrbel Kumer, ki je po kotu in strelu Roberta Pušaverja žogo preusmeril v lastno mrežo.

 Velenjčani bodo v 28. krogu v soboto gostovali v Mariboru.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: www.ekipa24.si