Rudar do pomembne zmage

02/05/2019

Rudar do pomembne zmage

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Kajtazović, Kasapović in Pospeh.
* Strelca: 0:1 Škoflek (47.), 0:2 Škoflek (54.), 1:2 Volaš (90.).
* Krško: Frelih, Štefulj, Ilić, Cetina, Volarič, Kordić, Petrović, Da Silva, Perić (od 56. Volaš), Jandrek (od 71. Sokler), Vukušić (od 82. Vekić).
* Rudar: Pridigar, Kašnik (od 89. Pušaver), Ćosić, Tomašević, Arap, Bolha, Kobiljar (od 80. Vodeb), Hrubik, Črnčič (od 72. Trifković), Škoflek, Tučić.
* Rumeni kartoni: Ilić, Petrović; Hrubik, Ćosić, Škoflek, Trifković.
* Rdeči karton: Hrubik (90.).

Velenjčani so v Krškem dobili pomemben obračun v boju za obstanek. Domačim, ki so na zadnjem mestu lestvice, so zadali boleč poraz, sami pa so se s tremi točkami prebili na osmo mesto in se točkovno izenačili s sedmouvrščenim Triglavom.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, čeprav so imeli oboji nekaj polpriložnosti, eno lepših pa je v 16. minuti pri domačih zapravil Marin Perić, ki je prišel do strela v kazenskem prostoru, a je žogo slabo zadel, tako da je zletela mimo vrat.

Že v uvodu drugega polčasa pa so povedli Velenjčani, ko je Milan Tučić žogo pripeljal v kazenski prostor, podal z desne strani do vtekajočega Žige Škofleka, ta pa je matiral Žigo Freliha. V 51. minuti je na drugi strani strel Roberta Jandreka ustavil Marko Pridigar, a že tri minute pozneje je Žiga Škoflek izvrstno izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov in zadel levi zgornji kot za svoj drugi gol na tekmi in devetega v prvenstvu. V 62. minuti je na drugi strani Robert Jandrek prišel do strela, a je bil ta prešibak, deset minut pozneje pa je iz bližine zgrešil še Ester Sokler. Na drugi strani je imel v 79. minuti novo priložnost Škoflek, a je bil Frelih pripravljen. Krško je znova zagrozilo v 85. minuti, ko je s plasiranim strelom poskusil Luka Vekić, a je bil premalo natančen. Že v sodniškem podaljšku je izid kozmetično popravil Dalibor Volaš, ko je zadel z glavo po podaji Luke Volariča z leve strani. Tik pred koncem tekme si je pri Rudarju drugi rumeni karton s prekrškom prislužil David Hrubik.

Velenjčani bodo v 31. krogu v nedeljo gostovali v Murski Soboti.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: www.ekipa24.si