Po razveljavljenem zadetku domov z eno točko

05/05/2019

Po razveljavljenem zadetku domov z eno točko

* Stadion Fazanerija, sodniki: Balažič, Gabrovec, Burjan.
* Strelci: 0:1 Škoflek (4.), 1:1 Ćerimagić (30.), 1:2 Škoflek (54.), 1:3 Tučić (68.), 2:3 Kouter (81.), 3:3 Sirk (90.).
* Mura: Obradović, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Kozar, Lorbek, Horvat, Ćerimagić (od 53. Kouter), Šušnjara (od 72. Bobičanec), Maroša (od 61. Sirk).
* Rudar Velenje: Pridigar, Kašnik, Tomašević, Bolha, Kobiljar, Trifković (od 77. Radić), Črnčič, Arap, Čosić, Škoflek, Tučić.
* Rumeni kartoni: Kozar, Maroša, Kous; Tomašević, Čosić, Pridigar.

Nogometaši Mure in Rudarja so pokazali zelo zanimivo in dramatično predstavo. Tekma je bila bogata z ritmom, lepimi akcijami in priložnostmi, na koncu pa sta se ekipi razšli z neodločenim izidom.

Tekma se je začela po željah gostov, ki so v lovu na drugo zaporedno gostujočo zmago že v prvem resnem napadu zagrozili gostiteljem, a je neugodni položaj rešil vratar Matko Obradović. Že nekaj trenutkov pozneje pa je bil slednji brez moči, ko je Marko Čosić lepo podal žogo v prazen prostor, v zadnjem času vroči Žiga Škoflek se je sam znašel pred vratarjem in ga s plasiranim strelom ob bližnji vratnici tudi premagal. V 23. minuti so imeli Velenjčani novo priložnost, po podaji Damjana Trifkovića je po desni strani v kazenski prostor prišel Škoflek, Obradović je žogo odbil do Trifkovića, ta pa je z roba kazenskega prostora slabo streljal.  V 30. minuti pa so Sobočani izenačili. Amadej Maroša se je znašel v kazenskem prostoru, podaljšal žogo do Armina Čerimagića, ki je z desetih metrov močno streljal, čeprav je bil Pridigar blizu obrambe, pa je bil strel vendarle premočan, tako da mu je žoga ušla za črto.

Napadi Mure niso pojenjali, nekaj nevarnih akcij so izvedli ob koncu prvega in na začetku drugega dela, toda Velenjčani so bili spet tisti, ki so se veselili. V 54. minuti je Trifković pred golom lepo opazil Škofleka, ki je neoviran z glavo premagal Obradovića. Kmalu zatem je Nino Kouter streljal čez gol, dosti bližje izenačenju pa je bil Žiga Kous, ki je v 66. minuti s prostega strela zadel vratnico. Tudi Rudar je še imel željo po napadalnih akcijah, za kar je bil nagrajen v 68. minuti, ko je po preigravanju v kazenskem strelu natančno streljal Milan Tučić, ki je svojo ekipo popeljal do vodstva z dvema goloma razlike. Tomi Horvat je v 78. minuti z roba kazenskega prostora streljal preveč po sredini, zato pa je bil tri minute pozneje uspešnejši Kouter, ki je izkoristil natančno podajo Klemna Šturma z leve strani. V tretji minuti sodnikovega podaljška pa je Mura izenačila. V kazenskem prostoru sta kombinirala Nik Lorbek in Rok Sirk, ta se je znašel iz oči v oči s Pridigarjem in ga tudi premagal. Vendar to še ni pomenilo konca dramatičnih dogodkov. Velenjčani so še enkrat odgovorili, Dominik Radić je celo dosegel gol, ki pa ga zaradi domnevnega nedovoljenega položaja (najbrž neupravičeno) niso priznali.

V naslednjem krogu bo Rudar doma gostil Aluminij.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: www.ekipa24.si