S tremi zadetki do treh točk proti Aluminiju

10/05/2019

S tremi zadetki do treh točk proti Aluminiju

* Stadion Ob Jezeru, sodniki: Vinčić, Klančnik in Kovačič.
* Strelca: 1:0 Kobiljar (50.), 2:0 Kobiljar (57.), 3:0 Škoflek (74).
* Rudar Velenje: Pridigar, Hrubik, Trifković (od 63. Pišek), Tučić, Čošić (od 70. Pušnik), Škoflek, Bolha, Tomašević, Arap, Pušaver, Kobiljar (od 75. Radić).
* Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Martinović, Koblar, Horvat (od 68. Ploj), Muminović, Marinšek, Ivančić, Matjašič, Štor (od 78. Flakus Bosilj), Maloku (od 57. Verbanec).
* Rumeni kartoni: Škoflek; Ivančič, Marinšek.
* Rdeča kartona: Koblar (55.), Ivančič (65.).

Sosedski dvoboj s prvoligaške lestvice je bil pomembnejši za Rudar, ki je pred tekmo za osem točk zaostajal za Aluminijem. Ta je bil le tri točke za četrtimi Celjani, Rudar pa za prav toliko točk pred predzadnjo Gorico. Sedaj je ta razlika šest točk.

Prvi polčas ni postregel s posebej nevarnimi napadi, še največkrat je bila žoga sredi igrišča, je pa bilo povsem drugače prav ob koncu, ko so domači navijači že videli žogo v mreži, verjetno vsaj dvakrat v eni sami akciji. Žiga Škoflek je vse skupaj začel, podal do Rijada Kobiljarja in medtem stekel v osrčje kazenskega prostora, dobil znova žogo, a jo je Luki Janžekoviču uspelo odbiti, Milan Tučić pa v odbojih nato tudi ni bil uspešen.

A Rudar je tam, kjer je polčas končal, drugega tudi nadaljeval. Triindvajsetletnemu Kobiljarju je trinajsti nastop v slovenski prvi ligi prinesel prvi zadetek, ko je v peti minut nadaljevanja streljal z roba kazenskega prostora ter je žoga na poti proti golu oplazila Luko Koblarja in končala ob desni vratnici v mreži. Le pet minut pozneje je bil izključen prav Koblar, Sarajevčan Kobiljar pa je slabih sedem minut po vodilnem golu zadel še drugič, ko je prišel do odbite žoge in jo poslal v prazno mrežo. Vsega deset minut po prvi izključitvi je Aluminij po drugem rumenem kartonu zaradi ostrega starta Kruna Ivančiča ostal z devetimi možmi v igri. Škoflek je 16 minut pred koncem postavil končni izid in ostal pri vrhu najboljših strelcev sezone.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: www.ekipa 24.si