Olimpija domov odnesla zmago

18/05/2019

Olimpija domov odnesla zmago

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Borošak, Friš in Benc.
* Strelci: 1:0 Tučić (25.), 1:1 Cekici (52.), 1:2 Cekici (76.)
* Rudar: Pridigar, Hrubik, Bolha, Tomašević (od 81. Radić), Pušaver, Trifković (od 70. Pušnik), Škoflek, Črnčič (od 61. Pišek), Arap, Kobiljar, Tučić.
* Olimpija: Vidmar, Andrejašič (od 72. Boakye), Bagnack, Maksimenko, Jurčević, Valenčič, Tomić, Savić, Suljić, Cekici (od 85. Kregar), Kadrić (od 68. Kidrič).
* Rumeni kartoni: Hrubik, Trifković, Pušaver, Bolha; Suljić, Tomić, Cekici, Maksimenko

V velenjskem taboru so v zadnjih tednih kazali dobro formo, proti Olimpiji so že vodili, na koncu pa ostali brez želene točke, ki bi jim prinesla potrditev obstanka v prvoligaški druščini.

Cekici je v sedmi minuti proti golu Rudarja poslal prvi nevaren strel. Poskusil je s prostega strela, Marko Pridigar je z nekaj težavami odbil v kot. Domači vratar se je znova izkazal v 10. minuti, takrat po strelu Stefana Savića. Prvič na tekmi so knapi zapretili v 18. minuti, ko je do zaključnega strela prišel David Arap. Ko so se naslednjič znašli v nevarnem položaju, pa so zadeli. Rijad Kobiljar je z globinsko podajo zaposlil Milana Tučića, ki je sprejel žogo in jo poslal za hrbet Nejca Vidmarja. Hitro so Ljubljančani prišli do lepe priložnost za izenačenje, z glavo je poskusil Cekici, Pridigar je ostal nepremagan.

Po vrnitvi na zelenico za drugi polčas so gosti takoj krenili v lov na izenačujoči zadetek. Po šestih minutah drugega polčasa je Mario Jurčević podal po tleh z leve strani, Cekici jo je preusmeril v gol za 1:1. V 76. minuti je Olimpiji uspel popoln preobrat, saj so prišli do vodstva. Stefan Savić je potegnil po desni strani, podal pred gol, kar je izkoristil Cekici. V 89. minuti se je z nevarnim strelom izkazal Savić, Pridigar pa z lepo obrambo. Globoko v sodniškem dodatku je Kobiljar prodiral in izsilil kot, za nekaj slabe volje domačih igralcev in navijačev je poskrbel sodnik Alen Borošak, ki je je odpiskal konec tekme.

Velenjčani bodo v sredo v tekmi 35. kroga gostovali v Celju.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: www.ekipa24.si