Odločno na predzadjo tekmo sezone

21/05/2019

Odločno na predzadjo tekmo sezone

Prepoved nastopa: Klemen Bolha in Damjan Trifković

Velenjčani v zadnji dve tekmi letošnjega prvenstva vstopajo mirno in brez rezultatskega pritiska. Almir Sulejmanović je po nekaj pretresih in skromnejših rezultatih, ki so v odstop prepričali Marijana Pušnika, umiril ekipo in nanizal nekaj lepih dosežkov. Rudar se je ob koncu minulega tedna dobro upiral tudi Olimpiji, povedel z golom Milana Tučića, gostje pa so v nadaljevanju tekme prišli do preobrata in zmage. Velenjčani so ob tem zapravili nekaj zrelih priložnosti in ostali brez možnosti, da podaljšajo niz brez poraza. Zeleno-črni so bili neporaženi na zadnjih štirih tekmah, ob remiju z Muro so premagali Krško, Aluminij in Gorico ter z desetimi točkami poskrbeli za brezskrben konec prvenstva. Lahko v sredo prekinejo tudi negativen trend rezultatov na tekmah s Celjem?

Kdo je vroč?

Rijad Kobiljar je eno od odkritij pomladi. Bosansko-hercegovski vezist je pravo priložnost dobil šele pod vodstvom Almirja Sulejmanovića, strateg Rudarja pa je v nizkoraslem nogometašu našel izjemno pomembno orožje v lovu na prvoligaški obstanek. Triindvajsetletnik se je tudi v obračunu z Olimpijo izkazal z dobro predstavo, bil udeležen v akciji za velenjsko vodstvo, s svojo igro pa je dokazal, da so morda v Ljubljani prehitro vrglo puško v koruzo. Nekdanji up Sarajeva je med najbolj zaslužnimi, da so se Velenjčani prebudili tudi v fazi napada.

Ali ste vedeli?

Velenjčani bodo v knežjem mestu zaigrali brez dveh dolgoletnih članov kluba. Klemen Bolha in Damjan Trifković bosta zaradi prepovedi igranja izpustila sosedski derbi, ki bo morda priložnost tudi za katerega od mladcev. Pred tedni smo že pisali o dosežku mladinske in kadetske selekcije Rudarja, saj se mladi knapi vračajo v prvoligaško druščino. Velenjčani imajo na skupni lestvici krog pred koncem prvenstva kar 27 točk naskoka pred drugim Šampionom, v kadetski ligi pa z 21 zadetki blesti Sandro Jovanović.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si