Za zaključek sezone s triglavani

25/05/2019

Za zaključek sezone s triglavani

Prepoved nastopa: Robert Pušaver

Velenjčani so najlepše presenečenje zaključne četrtine Prve lige Telekom Slovenije. Knapi nizajo dobre rezultate, na zadnjih šestih tekmah so izgubili zgolj z Olimpijo, v točkovno bero pa so dodali kar štiri zmage. Zasedba iz Šaleške doline je slavila tudi med tednom, varovanci Almirja Sulejmanovića so dobili sosedski derbi s Celjem. Rudar bo uspešno pomlad zaključil s tekmo proti Triglavu, ki je v sredo potrdil novo sezono med prvoligaši. Tako Velenjčani kot Kranjčani so z obstankom v prvem razredu slovenskega nogometa izpolnili osnovni cilj letošnje sezone, a tako Rudar kot Triglav sta imela obdobja, ko bi lahko izvlekla več od končnega izkupička. Kdo se bo veselil v zadnjem dejanju prvenstva?

Kdo je vroč?

Milan Tučić je letos še nadgradil izkupiček iz lanskega prvenstva, ko je v krstni prvoligaški sezoni dosegel sedem zadetkov. Ljubljančan je v knežjem mestu zadel še dvakrat, letošnjo bero golov pa je povišal na številko 14. Nekdanji up Brava je najboljši strelec Rudarja, trenerja Sulejmanovića pa lahko veseli dejstvo, da se je spomladi ob Tučiću prebudil Žiga Škoflek, nekdanji branilec pa je dodatno orožje našel tudi v Rijadu Kobiljaru. Prav slednji je eno od odkritij zaključka sezone, saj se je prav z njim začel strelski preporod Rudarja.

Ali ste vedeli?

V Prvi ligi Telekom Slovenije tudi letos ni šlo brez trenerskih rošad, spomladi so se za njo odločili tudi v Velenju. Almir Sulejmanović, sicer dolgoletni branilec kluba, je po vlogi pomočnika nasledil Marijana Pušnika. Letošnja sezona je sicer dokaj specifična, saj je stratega zamenjala zgolj četverica kluba. Sezono so pričeli in zaključili Darko Milanič, Simon Rožman, Ante Šimundža, Dušan Kosič, Oliver Bogatinov in Dejan Dončić.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si