Z igralci po sezoni 2018/ 19

31/05/2019

Z igralci po sezoni 2018/ 19

O sezoni smo se pogovorili tudi z nekaterimi igralci NK Rudar Velenje. Svoje misli so z nami delili Leon Črnčič, Aljaž Krefl, Rijad Kobiljar in Marko Pridigar.

Pogovor je odprl vratar knapov Marko Pridigar, ki je sezono opisal takole: »Začetek sezone je bil dober, saj smo se uvrstili v drugi pred krog za Ligo Evropa, vendar se je to hitro spremenilo z začetkom prvenstva, kjer nikakor nismo uspeli zmagati. Tako se je slaba volja prenesla med igralce in potem je bilo težko tudi uspešno igrati. Odnos se je spremenil ob prihodu novega trenerja, ko smo uspeli osvojiti nekaj točk v prvih tekmah in smo se s tem tudi psihično dvignili. To je v nogometu seveda zelo pomembno in temu so sledile tudi zmage. Ob pogledu na celotno sezono menim, da smo kot ekipa zmožni več, kot kaže trenutna uvrstitev na lestvici, to smo dokazali lani in k temu moramo stremeti v naslednji sezoni.« Črnčič je pri temu dodal, da je bila sezona vsekakor zelo turbulentna, celo sezono so se fantje lovili, a na koncu, v zadnji četrtini prvenstva, vseeno uspeli do sedmega mesta.

Rijad Kobiljar in Aljaž Krefl sta se ekipi pridružila v drugem delu sezone. Posebno hvaležnost za priložnost je v svojih besedah izrazil Kobiljar, ki pravi, da je bil Rudar tisti, ki mu je po najtežjih 10 mesecih v njegovi karieri omogočil, da pokaže svoj pravi potencial. Sočasno pa je zelo vesel, da je ekipa proti koncu sezone iz tekme v tekmo dvigovala svojo formo, še posebej proti ekipam, kjer so točke štele največ. Pridružil se je mnenju ostalih, da bi ob bolj konstantni igri, kot so jo kazali ob koncu, čez celotno sezono vsekakor bili v boju za visoka mesta, morda celo Evropo. Krefl je še poudaril, da obstanek v ligi nikoli ne sme biti cilj Rudarja. Ciljati je potrebno višje.

Ob vprašanju kje so kot ekipa najbolj napredovali so se vsi odgovori navezovali na ekipni duh. Skozi menjavo trenerja, kjer se je izkazalo, da je knapom način dela trenutnega trenerja morebiti bolj ustrezal, so se člani dvignili tako psihično kot rezultatsko, posledično pa tudi na lestvici. Fantje so našli svojo pravo formo, ne samo individualno, vendar tudi kot ekipa. »Mislim da smo v zadnji četrtini prvenstva pokazali, da se lahko z lepo igro kosamo z vsako ekipo v ligi, tako da upam da prenesemo to igro iz zadnje četrtine prvenstva v novo sezono,« je še povedal Črnčič.

Na igrišču ni bilo mogoče zgrešiti agilnega Krefla, ki se je še pred koncem sezone poškodoval. Kot pravi sam: »Okrevanje po poškodbi poteka zelo dobro, če bo vse po sreči se ekipi pridružim kmalu po začetku priprav. Cilj ekipe je, da celotno naslednjo sezono odigramo na višji ravni ter da iz tedna v teden napredujemo kot ekipa.« Prav tako je več kot odličen vtis na igrišču pustil Kobiljar. Z dobro igro, individualno kvaliteto in asistencami je postal zelo pomemben člen ekipe. Vesel je svojih prvih zadetkov v prvi ligi. »Žal mi je, da se je sezona že končala. Hvaležen sem klubu in ekipi, sam pa sem najbolj ponosen na to, da sem uspel zmagati v glavi. Verjamem, da ko dosežeš to ni več meja. Igralec, ki verjame vase je nepremagljiv,« je svoje občutke delil Kobiljar.

Na drugi strani pa veliko dodano vrednost ekipi prinašajo tudi izkušnje ter mirnost v ekipi. V sezoni, ko se ekipa bori za obstanek je veliko pritiska tudi na vratarju. Pridigar pove, da je slabe tekme potrebno hitro pozabiti in se osredotočati na dobre. »Seveda je težko, ko se ekipa bori za obstanek, ko misliš, da ti nič ne gre, zato je pomembno kakšen karakter si, koliko izkušenj imaš, in kako boš iz teh slabih stvari znal vse to spremenit sebi v prid. Mislim, da mi je s pomočjo ekipe uspelo narediti ravno to spremembo. Umaknili smo se z mest, ki se borijo za obstanek in smo lahko z malo večjim veseljem čakali na konec sezone.« Črnčič še izpostavi, da starejši igralci sicer poskušajo delovati na način, da v ekipo vnesejo mirnost, a je tam sočasno pomembna tudi agresivnost. Kot reče trener Almir Sulejmanović se za nogomet potrebuje »mirno glavo in vroče srce«.

Za konec so člani delili še katere tekme so bile tiste, ki so najbolj ostale v spominu. Krefl zaradi kvalitete tekme izpostavil gostovanje pri Olimpiji, ki se je končalo z rezultatom 3:3. Črnčič in Kobiljar sta izpostavila tekmo odigrano v Novi Gorici, ko so si knapi tri kroge pred koncem sezone, po težko priigrani zmagi, zagotovili obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kobiljarju pa je osebno ostala v spominu tudi tekma proti Aluminiju, kjer je od treh danih zadetkov, v mrežo pospravil dva. To tekmo pa je izpostavil tudi Pridigar, ki pravi, da so fantje odigrali dobro, kar dokazuje dejstvo, da na tekmi ni imel preveč dela z branjenem. Po besedah Kobiljarja pa je najboljšo ali najljubšo tekmo težko izbrati, saj ima vsaka svoj značaj, vsaka je posebna na svoj način.