Delo se je obresotvalo, govorimo lahko o uspešni sezoni

02/06/2019

Delo se je obresotvalo, govorimo lahko o uspešni sezoni

Nogometna šola počasi zaključuje svoje delo v sezoni 2018-19 in se že ozira v sezono 19-20. V nogometu tudi kadar izgleda, da je počitek je tega v resnici zelo malo. Povzetek dela nogometne šole je z nami delil Igor Fenko.

»Če pogledam v preteklo sezono, seveda ne morem, da ne bi pogledal tudi kaj je bilo pred tem. Rudar se je boril na veliko frontah, da je danes v pozicij kjer je. Ne smemo pozabiti zakaj so kadeti in mladinci izpadli iz prve lige. Da smo še eno sezono nazaj pri selekciji starejših dečkov trepetali za obstanek v ligi. Veliko je bilo storjenega, da lahko danes govorimo o uspešni sezoni. Moje mnenje je, da je to rezultat zadnjih treh let dela in ekipa s katero imam čast delati in se ji zahvaljujem za to možnost se zaveda, da je odlično pozicijo potrebno izkoristiti in nadgraditi, da bo Nogometna šola Rudar Velenje v slovenskem prostoru pomenila to, kar je nekoč.«

Pove, da so v ospredju zagotovo rezultati selekcij, ki tekmujejo. Mladinci so zaključili sezono brez poraza. Z igrami, ki so jih prikazali si je kar pet igralcev prislužilo nastope v 1. SNL. To so bili Tomaž Stopajnik, Cene Kitek, Amadej Vošnjak, Adam Vošnjak in še najmlajši Gašper Jovan, ki je postal tudi reprezentant selekcije U19. Kadetsko moštvo je v prvem delu sicer imelo nekaj težav, a je trenerski tim pozimi opravil zares dobro delo, kar se je izrazilo v spomladanskem delu sezone, kjer je bila ekipa s svojimi predstavami superiorna.

»Na tekmovalni ravni je seveda potrebno izpostaviti selekciji U13 in U12, kjer imamo zelo veliko talentiranih igralcev in so pritegnili pozornost ne le v Sloveniji, ampak tudi širše. Ekipa U13 je neporažena s samimi zmagami v tekmovanju MNZ. Osvojili so mednaroden turnir v Umagu in se uvrstili na mednarodni turnir Cordial cup.« Fenko omeni tudi ostale selekcije, kjer pojasni, da so na zelo visokem nivoju in verjame, da večjih skrbi za prihodnost ne bi smelo biti.

Izpostavi, da so vsi rezultati in ves napredek pogojeni z delom in predanostjo. Na strokovnem delu se zagotovo ne sme zaspati. Ravno obratno. Želje so, da se vse kar se omogoča igralcem za kvaliteten razvoj še nadgradi. To vključuje vse od trenerjev nogometa, do kineziologov, fizioterapevtov, kondicijskih trenerjev in atletike ter idejo o dodatnih izobraževanjih in ljudi, ki so za vrhunske dosežke v športu nujno potrebni.

»Nikakor ne smemo pozabiti širine, ki jo počasi dobivamo z najmlajšimi. Temelje postavljamo v vrtcih. Letos smo pričeli z vadbo v vrtcih, ki jo bomo naslednje leto razširili na več enot. Krtkove nogometne šole, ki potekajo na šestih šolah bodo šle v tretje leto in želja je da letos prekoračimo 100 otrok, ki bodo vadili. Aktivno se trudimo tudi za dekleta, da bi lahko imeli samostojen skupine tudi deklet. Verjamem, da vso objavljanje in aktivnosti v medijih kaže na ves naš trud in gre zahvala vsem, ki so aktivni tudi na tem področju.«

Letos je NK Rudar Velenje dobil tudi ambasadorje za področje fantovskega in dekliškega nogometa. To sta Jaka Bijol in Lara Prašnikar, ki pomagata pri promociji nogometa v Velenju. Oba sta se razvila v vrhunska igralca, ki nastopata tudi za našo A reprezentanco. Dodatno ima klub še ogromno aktivnosti, kot so zimski domači turnirji z dobrodelno noto, Krtkov kamp in Cviklov memorial, ki bo v letošnjem letu mednaroden podprt z zares vrhunskimi ekipami selekcije U19.

V novi sezoni so želje in cilji še večji in višji. Nogometna šola želi postati prepoznavna po delu in ne le selekcioniranju pri čemer Fenko verjame, da imajo v klubu dovolj znanja in volje, da bo nogometna šola Rudar Velenje to v naslednjih letih tudi dokazala.

»Vsem sodelavcem v klubu bi se želel zahvaliti za opravljeno delo. Nogomet niso le igralci in trenerji. Brez ekonomov, tehničnega osebja in navijačev dobre zgodbe v športu ni. Vsi morajo svoje delo opraviti dobro, da smo lahko ponosni na opravljeno delo in rezultate. Hvala vsem!« je še ob koncu dodal vodja nogometne šole, Igor Fenko.