V novo sezono mladi in pogumni

11/07/2019

V novo sezono mladi in pogumni

Sezona 2019/ 2020 se hitro približuje. Prve tekme bodo odigrane že ta vikend, ko bodo knapi v gosteh lovili prve točke proti ekipi iz Domžal.

Predsednik kluba, Peter Dermol, je pred pričetkom novega tekmovalnega leta povedal, da klub sledi svoji viziji, kar potrjujejo tudi dobri odzivi iz okolja:

NK Rudar Velenje bo v prihajajoči sezoni sledil začrtani strategiji, ki je usmerjena v produkcijo lastnega kadra. Za prihajajočo sezono smo ob domačem trenerju Almirju Sulejmanoviću, članski ekipi priključili pet igralcev iz domače nogometne šole. Ob izkušenejših igralcih verjamemo, da bo ekipa konkurenčna in dovolj kvalitetna, da bo resen tekmec v boju za četrto mesto. Ob tem bo veliko energije usmerjeno v oblikovanje kvalitetnih pogojev za delo vseh selekcij v nogometni šoli. Velik interes mladih igralcev, ki se danes želijo vključiti v naše programe dokazuje, da smo na pravi poti.

Malo podrobneje pa je o članski ekipi spregovoril trener knapov, Almir Sulejmanović, ki izpostavlja trdo delo, a ostaja realen:

Samo okostje ekipe ostaja nespremenjeno, razen v fazi obrambe, kjer sta odšla Klemen Bolha in Josip Tomašević. Dobili pa smo okrepitev, to je Elvedin Džinić. Ob koncu sezone se je žal poškodoval Marko Čosić, ki je tako kot igralec kot tudi človek vodja. To bo za nas vsekakor omejitev, vendar verjamem, da bomo našli ustrezne zamenjave. Menim, da je ekipa pripravljena na začetek prvenstva. Prva dva nasprotnika sta vsekakor ena težjih, z vsakim je sicer potrebno odigrati 4 tekme, čeprav se zavedamo, da je začetek sezone pomemben. Če vanjo dobro vstopiš, je kasneje le nekako lažje igrati. Kljub temu da so Domžale dobra ekipa, si mi želimo zbirati točke doma in v gosteh. To je mentaliteta, ki jo poskušam prenesti na igralce, po tekmi pa bomo videli, kje zares stojimo.