Z dvema zadetkoma do točke v Domžalah

15/07/2019

Z dvema zadetkoma do točke v Domžalah

* Športni park, sodniki: Glažar, Skok in Burjan.
* Strelci: 0:1 Škoflek (1.), 1:1 Sikošek (3.), 1:2 Škoflek (51.), 2:2 Ibričić (62./11 m).
* Domžale: Sorčan, Klemenčič, Ibričić, Mujan (od 79. Repas), Sikošek, Käit (od 86. Dobrovoljc), Ćorluka, Podlogar, Nicholson, Ilić, Gnezda Čerin.
* Rudar: Stopajnik, Krefl, Kašnik, Džinić, Pušaver, Hrubik, Črnčič (od 87. Vošnjak), Kobiljar (od 90. Pijava), Radić, Tučić (od 85. Lovenjak), Škoflek.
* Rumeni kartoni: Podlogar, Mujan, Ćorluka, Ilić; Krefl, Kobiljar.

Domžale so na prvi tekmi v sezoni 2019/ 2020 gostile Rudar. Potem ko so se dvakrat znašle v zaostanku, so na koncu izvlekle točko. Prvi polčas je minil v terenski prevladi domačinov, ki so si ustvarili kar nekaj priložnosti, a prvi del igre končali poravnani z gosti. Te je že v prvi minuti v vodstvo popeljal Žiga Škoflek, ki je od sredine prodrl do kazenskega prostora in s 17 metrov zadel spodnji desni kot domačih vrat. Vodstvo Velenjčanov pa je trajalo le dve minuti, saj je Gregor Sikošek z leve prodrl v sredino in zadel z roba kazenskega prostora.

Uvod drugega polčasa je spet ponudil po zadetek na vsaki strani. V 51. minuti je Škoflek Velenjčane popeljal do novega vodstva, potem ko je v mrežo pospravil odbito žogo Sorčana po strelu Dominika Radića. V 62. minuti pa je Ibričič zadel z bele točke za 2:2, prav nad strelcem zadetka so gosti tudi naredili prekršek. V 82. minuti je bilo spet vroče pred velenjskimi vrati. Najprej je Shamar Nicholson sam stekel proti vratom, a je Tomaž Stopajnik obranil njegov strel, zatem je Nicholson streljal z glavo, zadel Davida Kašnika, tako da je žoga zletela mimo vratnice.

Velenjčani bodo v drugem krogu gostili Maribor.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: EkipaSN