Okrnjeni na Kidričevo

02/08/2019

Okrnjeni na Kidričevo

Velenjčani na pot odhajajo z mešanimi občutki. Na rovašu imajo lepi 2 točki – prvo so ob Kamniški Bistrici osvojili proti močnim Domžalčanom, drugo pa so v izdihljajih tekme ukradli favoriziranemu Mariboru. Dober prvi vtis so nekoliko pokvarili le v zadnjem krogu, ko so z devetimi igralci klonili na gostovanju v Kranju. Z dvema rdečima kartonoma so pozitiven rezultat uspeli zadržati do 78. minute, nato pa je tekmo v korist Gorenjcev z evrogolom odločil David Tijanić. Tako v 4. krogu na igrišču zagotovo ne bo Davida Kašnika in Žige Škofleka, ki sta si na tekmi v Kranju priigrala rdeča kartona. Prvi je le tega dobil po vlečenju v kazenskem prostoru, drugi pa je prejel dva rumena kartona in tako moral zapustiti igrišče. Poleg odsotnosti zaradi kartonov pa je v ekipi Rudarja tudi veliko poškodb. Tako ne bodo mogli igrati niti Džinić, Vasiljević, Ćosić in Črnčič. V Kidričevem bodo knapi poskusili še tretjič presenetiti in priti do prve zmage v sezoni.

Kdo je vroč?

Dober vtis je v Kranju pustil Milan Tučić, ki je v 55. minuti rutinirano zadel za izenačenje in si prislužil tudi mesto v naj enajsterici kroga. V tej sezoni je to sicer njegov prvi gol, več jih ima le še Žiga Škoflek, ki je na prvi tekme sezone v polno zabil 2.krat. Bo tokrat morda presenetil tudi kdo izmed novincev?

Ali ste vedeli?

Rudar Velenje in Aluminij sta v Prvi ligi telekom Slovenije odigrala 16 medsebjnih srečanj, pri čemer z 8:5 v zmagah vodijo knapi, ki imajo boljšo statistiko na domačem igrišču. V športnem parku Kidričevo je bilo odigranih 8 tekem, pri čemer sta ekipi popolnoma izenačeni. Vsaka je dosegla po 4 zmage, neodločenega izida pa v gosteh pri rdeče-belih še nismo videli.

Tekst: prirejeno po VBi