V nedeljo z Muro

16/08/2019

V nedeljo z Muro

Rudar je bil med tednom uspešnejši v pokalnem tekmovanju, varovanci Janija Žilnika so po 120 minutah igre preskočili ljubljanski Bravo. Rudar je v vodstvo popeljal Borna Petrović, po izenačenju Mustafe Nukića pa so sledili podaljški. Knapi so se razigrali v polurnem dodatku, v katerem so zabili kar trikrat, Velenjčane so tako v drugi krog tekmovanja popeljali Aljaž Krefl, Nemanja Tomašević in Dominik Radić. Bodo zeleno-črni razigrani tudi v Murski Soboti?

Kdo je vroč?

Zasedba iz Šaleške doline je na petih tekmah prejela deset zadetkov, dosegli so jih šest. Kot že zapisano, so bili Velenjčani bolj razpoloženi v Ljubljani, napredovanje v drugi krog Pokala Slovenije je z golom v 111. minuti potrdil Dominik Radić. Hrvata lahko z dvema zadetkoma in podajama uvrstimo med najnevarnejše nogometaše Rudarja, v minuli sezoni pa je zatresel tudi mrežo Mure.

Ali ste vedeli?

Velenjska četa vsaj glede na statistiko precej bolje igra v drugem delu tekem. Knapi bi imeli, če bi upoštevali zgolj drugi polčas petih ligaških tekem, na svojem računu osem točk.

Tekst: prirejeno po PDo