Škoflek med rusko elito

23/08/2019

Škoflek med rusko elito

Žiga Škoflek bo zeleno-črni dres zamenjal za modrega. 25-letni napadalec in sedaj že bivši knap je prestopil v rusko prvo ligo, kjer bo nastopal za nogometni klub Orenburg.

Škoflek je v Rudar prišel pred slabim letom, ko se je odločil za vrnitev v slovensko prvo ligo po krajšem igranju za poljski Stal Mielec. Za knape je odigral 30 uradnih tekem in tako na zelenici preživel 1.975 minut. V tem času pa je mrežo zatresel 14-krat. Vojničan, ki je ob podpisu za zeleno-črne povedal, da mu Rudar predstavlja odlično odskočno desko sedaj odhaja. Ob prodaji je podpisal za FC Orenburg, ruskega prvoligaša.

V klubu moramo delovati na način, da igralce, ki so zanimivi za večje klube ter klube v tujini, ustrezno pripravimo in jim omogočimo prestop. Posledično tudi igrajo mladi igralci, tako nabirajo izkušnje in se kalijo v najboljši konkurenci v državnem prvenstvu. Škoflek je eden izmed igralcev, ki se je v zadnje pol leta na igrišču zares izkazal in posledično dobil ponovno priložnost zaigrati v tujini.

Žigi se zahvaljujemo za nastope v dresu Rudarja ter dodano vrednost, ki jo je prinesel klubu. Vrata knapovske družine so mu tako vedno odprta, v nadaljnji karieri pa mu želimo vse dobro in veliko nogometnih uspehov.

Srečno Rudar!

 

Foto: EkipaSN