Iz Celja brez točk

01/09/2019

Iz Celja brez točk

* Stadion z dežele, sodniki: Žnidaršič, Pospeh, Habibović.
* Strelci: 1:0 Božić (10.), 2:0 Vizinger (42.), 3:0 Vizinger (50.),
* Celje: Rozman, Vidmajer, Zaletel, Stojinović, Štraus, Novak, Benedičič, Lotrič, Kerin (od 69. Koritnik), Božić (od 59. Plantak), Vizinger (od 79. Čalušić).
* Rudar Velenje: Stopajnik, Hrubik, Džinić, Krefl, Filipović, Kitek (od 58. Vošnjak), Lovenjak, Črnčič (od 75. Tomaševič), Trifković, Pljava, Petrović (od 46. Koprivnik).
* Rumeni kartoni: Lotrič, Novak; Vidmajer.

Ekipi sta v Celju danes igrali že 84. lokalni derbi. Celjani so prvič zadeli že v 10. minuti, ko je žogo v mrežo pospravil Ivan Božić. Z golom v 50. minuti je Vizinger vodstvo Celjanov podvojil. Enajstmetrovko, ki jo je ob prekršku Davida Hrubika priigral Lotrič, je Vizinger poslal mimo vratnice. V zadnje pol ure so Celjani opazno spustili ritem, vseeno pa Stopajnik ni bil povsem brez dela. Še nekajkrat se je izkazal in soigralce rešil pred še hujšim porazom, edino pravo akcijo pa so gostje izvedli šele v 87. minuti, a je Nemnaja Tomaševič reagiral preveč neodločno. Mlado moštvo Rudarja, ki je sestavljeno iz številnih novincev v prvi ligi, trenutno zmage še nima, a pridno nabira izkušnje v državnem prvenstvu.

V naslednjem krogi po reprezentančnem premoru bo Rudar, 13. septembra, gostil novinca v ligi Bravo.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: EkipaSN