Nov začetek Nogometnega kluba Rudar Velenje

06/09/2019

Nov začetek Nogometnega kluba Rudar Velenje

Velenje, 6. 9. 2019 – Vodstvo kluba NK Rudar Velenje, je prekinilo sodelovanje z glavnim trenerjem članske ekipe, nadomestil ga bo trener mladinske selekcije Nikola Jaroš.

NK Rudar Velenje je prekinilo sodelovanje s članskim trenerjem Janijem Žilnikom. V klubu se zavedamo, da je Žilnik člansko ekipo prevzel v izredno zahtevnem času. V obdobju, ko je vodil ekipo so ga spremljali prestopni roki, kjer je ostal brez najboljših igralcev prejšnje sezone, ni imel popolne obrambe in je nenazadnje prevzel delo glavnega trenerja ob zelo turbulentnem stanju domačega okolja. Kljub vsemu pa ekipa ni dosegla željenega nivoja in v 9. krog državnega prvenstva odhaja brez zmage.

Njegovo mesto bo prevzel trenutni trener mladinske selekcije NK Rudar Velenje, Nikola Jaroš. Nikola je svoje trenerske izkušnje v članskem nogometu med drugim pridobival tudi v prvi in drugi kitajski ligi, prvi malteški ligi ter deloval v prvi in drugi slovenski ligi. Verjamemo, da bo s svojo strokovnostjo in izkušnjami pripomogel, da se knapi vrnejo na višja mesta.

Janiju se zahvaljujemo za opravljeno delo in mu želimo vse dobro v nadaljnji karieri, hkrati pa na mestu glavnega trenerja pozdravljamo Nikolo in mu želimo uspešno nadaljevanje sezone. Srečno Rudar!