Zadetek kapetana ni bil dovolj

14/09/2019

Zadetek kapetana ni bil dovolj

*Stadion ob jezeru, sodniki: Antič, Gabrovec in Habibović.
*Strelci: 0:1 A. Matko (8.), 0:2 A. Matko (21.), 0:3 Abdurahimi (65.), 0:4 Nukić (67.), 1:4 Trifković (89.).
*Rumeni kartoni: Črnčič, Filipović; Abdurahimi, Ogungbaro.

*Rudar: Stopajnik, Vošnjak, Hrubik, Pušaver, Kitek (od 61. Lovenjak), Kuzmanović, Filipović, Kobiljar, Črnčič (od 81. Pljava), Kadrić, Radić (od 75. Trifković).
*Bravo: Vekić, Vrljičak, Žinko, M. Matko, Ihbeisheh, Ogungbaro, Agboyi, Abdurahimi (od 70. Mensah), Primc (od 77. Krcić), Nukić (od 84. Piskule), A. Matko.

Velenjčani, ki jih bo po novem vodi Nikola Jaroš, tega sicer danes ni bilo na klopi zaradi kazni, tudi po četrtini prvenstva ostajajo brez zmage.

Ljubljančani so povedli v osmi minuti povedli, ko je z glavo zadel Aljoša Matko. Isti igralec je prednost Brava povišal v 21. minuti, takrat je z nogo izkoristil podajo Mustafe Nukića. Velenjčani so med prvim in drugim zadetkom nekajkrat opozorili nase, a niso sestavili pravega strela. V 31. minuti je znova sprošil Aljoša Matko, Tomaž Stopajnik pa se je izkazal in obranil strel iz 10 metrov.

V 62. minuti so se domači že veselili zadetka Dominika Radića, a so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Sledila sta dva zadetka gostov za rezultat 0:4. V 77. minuti je Stopajnik obranil dva strela Primca iz bližine. V 89. minuti pa je malce ublažil poraz Damjan Trifković, ki je mojstrsko izvedel prosti strel s 25 metrov in zadel desni zgornji kot tekmečevih vrat.

Velenjčani bodo v 10. krogu prihodnjo nedeljo gostili Domžale, še pred tem pa proti Olimpiji igrali v pokalu.

Tekst: prirejeno po STA
Foto: EkipaSN