Pred tekmo Rudar-Domžale

21/09/2019

V Velenje prihajajo Domžale

Prepoved nastopa: /

Domači poraz proti Bravu v prejšnjem krogu je lepo povzel potek dosedanjega dela sezone za knape. Nikoli Jarošu po menjavi trenerjev enostavno ni bilo danega dovolj časa za spoznavanje z ekipo in rezultat je bil na dlani. Nekoliko drugačno zgodbo Velenjčani pišejo v pokalnem tekmovanju, kjer so v prvem krogu najprej izločili prav Bravo, v četrtek pa je padla še Olimpija. Kljub pokalnim prebliskom knapi v prvenstvu ostajajo brez zmage.

Kdo je vroč?

Veteran v zelenem Damjan Trifković je v zadnjem tednu dokazal, da še ni za staro šaro. Najprej je proti Bravu v izdihljajih tekme iz prostega strela zabil častni gol ob porazu svoje ekipe, z razdalje je bil učinkovit tudi v 79. minuti pokalne tekme z Olimpijo. Rezultat je ostal nespremenjen, za napredovanje v četrtfinale Pokala Slovenije pa se lahko Velenjčani zahvalijo predvsem 32-letnemu vezistu.

Ali ste vedeli?

Slabi rezultati so vodstvo velenjskega kluba poleg trenerske spremembe primorali tudi v krepitev moštva. Enoletno pogodbo s knapi je v tem tednu sklenil Leo Ejup. Petindvajsetletni branilec je pred prestopom v Velenje kot posojeni igralec Olimpije igral za Krko in Krško. Gre za starega znanca prvoligaških zelenic – med elito je zbral kar 8.000 minut igralnega časa, mož z močnim udarcem se je devetkrat vpisal tudi med strelce.

Tekst: povzeto po VBi

Foto: m24.si