Naslednji je Aluminij

05/10/2019

Naslednji je Aluminij

Pretekli konec tedna se je zdelo, da bo Rudar po dvanajstih krogih in skoraj toliko tednih čakanja naposled prišel do prve prvenstvene zmage. Knapi so bili v nedeljo boljši tekmec od gostujočega Triglava. Kljub temu jim je uspelo vnovčiti le eno izmed številnih priložnosti, nato pa je v 71. minuti Damir Skomina Velenjčanom dodelil še enajstmetrovko. Primorčevega darila domača ekipa ni izkoristila in bila natanko dvajset minut zatem kaznovana z žogo v lastni mreži. Je četa Nikole Jaroša dovolj močna, da preživi tudi ta udarec?

Kdo je vroč?

V 27. minuti obračuna s Triglavom je z leve strani proti sredini prodrl Mićo Kuzmanović in z roba kazenskega prostora premagal gostujočega vratarja. Knapi so še naprej nizali obetavne akcije, a so bili premalo zbrani v zaključkih. Sredi drugega polčasa je imel priložnost zmagovalca odločiti Dominik Radić in se še četrtič v sezoni vpisati med strelce, a je z bele točke stresel prečnik.

Ali ste vedeli?

Nazadnje sta se Rudar in Aluminij razšla brez zmagovalca. V četrtem krogu je velenjsko mrežo najprej zatresel Luka Štor, ki je medtem že zapustil Kidričevo in odšel v Nemčijo. Aluminij preostalih priložnosti ni izkoristil, v 59. minuti je rdeče-bele z evrogolom kaznoval Rijad Kobiljar in postavil končni izid.

Tekst: prirejeno po VBi

Foto: prvaliga.si