Konec pokala za knape

01/11/2019

Konec pokala za knape

V letošnjem pokalu so knapi beležili dobre rezultate in predvsem presenetili, ko so izločili Olimpijo, trenutno nosilko naslova Pokal Slovenije. Za zeleno-črne pa se je pot ustavila v četrtfinalu, ko so v paru z Nafto 1903 napredovali slednji.

Velenjčani so v povratni obračun z Nafto krenili z minimalnim zaostankom, potem ko so tekmo v Lendavi izgubili z izidom 2:1, knape pa bi po zaslugi gola Elvedina Džinića v polfinale popeljala zmaga z 1:0. Zeleno-črni so si v prvem polčasu pripravili nekaj priložnosti, stresli tudi okvir gostujočega gola, ko je dobro streljal Krefl. Položaj se je zapletel po lendavskem golu sredi prvega polčasa. Lendavčani so povedli v 27. minuti tekme, ko je Mihael Rebernik prvi poskus poslal v levo vratnico, nato pa iz drugega poskusa žogo spravil preko črte.

Gostitelji so v drugem polčasu zagospodarili na zelenici, si pripravili nekaj obetavnih situacij. Dominik Radić je po predložku Filipovića sicer zatresel mrežo, a zadetek zaradi prepovedanega položaja ni bil priznan. Izid se je spremenil v sodnikovem podaljšku, ko je lendavsko uvrstitev v polfinale Pokala Slovenije potrdil Roland Paku.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: EkipaSN