Za konec še točka Ob jezeru

05/12/2019

Za konec še točka Ob jezeru

* Stadion ob jezeru, sodniki: Glažar, Gabrovec in Skok.
* Strelca: 0:1 Kronaveter (20.), 1:1 Petrović (45.).
* Rudar: Radan, Pušaver, Filipović, Čosić, Ejup, Džinić, Anđelković, Črnčič (od 65. Vošnjak), Kobiljar (od 81. Kuzmanović), Petrović, Radić (od 90. Kadrić).
* Maribor: Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Pihler, Požeg Vancaš (od 79. Hotić), Kronaveter (od 75. Tavares), Mešanović (od 67. Kotnik), Zahović.
* Rumeni kartoni: Mešanović, Pihler, Viler.

Velenjčani, ki jesenski del končujejo brez zmage, so še drugič na svojem igrišču v tej sezoni igrali 1:1 proti državnim prvakom.

Mariborčani so sicer takoj prevzeli pobudo na igrišču in v 20. minuti tudi povedli, ko je domača obramba pustila preveč prostora Roku Kronavetru za strel s približno 20 metrov. V 29. minuti je do strela malo z desne prišel Luka Zahović, a je meril previsoko, tako kot Denis Klinar v 33. minuti. Ob koncu polčasa je sledilo izenačenje iz strani Velenjčanov. Po hitrem protinapadu je Dominik Radić z desne podal v sredino, kjer je Borna Petrović ob premalo odločnem Nemanji Mitroviću prišel do neoviranega strela z glavo. V drugem polčasu ni bilo nevarnejših akcij ne na eni in ne na drugi strani. Knapi so se dobro upirali Mariboru in na domačih tleh obdržali točko.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: FotoSN