Z GOSTOVANJA S TOČKO!

05/03/2020

MURA – RUDAR 1:1 (1:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Matković, Friš in Benc.
* Strelca: 1:0 Karničnik (37.), 1:1 Lelić (55.).
* Mura: Zalokar, Šturm, Maruško, Kaučič, Karničnik, Horvat, Brkić (od 63. Bobičanec), Kouter, Filipović (od 78. Šušnjara), Mandić, Žižek (od 69. Maroša).
* Rudar: Radan, Kašnik, Pavlović, Ćosić, Džinić, Filipović, Anđelković, Črnčič (od 78. Vošnjak), Kuzmanović, Radić, Petrović (od 46. Lelić).
* Rumeni kartoni: Brkić, Šturm, Kouter; Petrović, Kašnik, Lelić.
* Rdeči karton: /.

Mura je dobila prva dva dvoboja z Rudarjem v sezoni, tokrat pa kljub temu, da ji je Žan Karničnik z mojstrskim zadetkom priigral vodstvo, ni zmogla do druge spomladanske zmage.

Povsem na dnu lestvice ostaja Rudar, ki tudi po 24 tekmah ostaja brez zmage in je vse točke zbral le z remiji. Predzadnji Tabor mu ob tekmi manj beži za 13, osmouvrščeni Bravo pa že za 15 točk.

Prve pol ure v Murski Soboti ni postreglo z ravno številnimi nevarnimi akcijami, za eno so poskrbeli Velenjčani, in sicer v 27. minuti, ko je Dominik Radić po levi strani prodrl v bližino gola, a nato žogo poslal mimo oddaljene vratnice.

V 37. minuti pa je domače navijače, ki so pred tem sicer videli nekaj nevarnejših poskusov svojih ljubljencev, razveselil Žan Karničnik. Ta se je odločil za strel z več kot 20 metrov malce z desne in žogo poslal v bližnji zgornji kot Rudarjevega gola. Za Murinega nogometaša je bil to drugi gol sezone.

V drugem polčasu pa so Velenjčani v 55. minuti izenačili, potem ko je lepo podajo Josipa Filipovića z desne strani s strelom z glavo unovčil Sanjin Lelić, ki je vstopil v igro na začetku drugega dela.

Sledilo je novo obdobje brez večjih priložnosti, Mura se je sicer trudila, pritiskala proti kazenskemu prostoru gostov, a so slednji z borbeno predstavo dobro pazili na vse dohode v nevarne cone.

V nedeljo 8. marca, knape čaka nova domača tekma. Na stadion ob jezero prihaja Tabor Sežana. Dame imajo ob dnevu žena prost vstop!


Tekst: prirejeno po STA
Foto: M24 Photo Agency