Drava odnesla točko iz Velenja

11/10/2020

V 11. krogu 2. SNL je ptujska Drava gostovala na stadionu Ob jezeru. Oboji z začetkom sezone ne morejo biti zadovoljni, saj so se pred začetkom tekme nahajali na 9. oziroma 15. mestu.

Tekmo so bolje začeli knapi in tudi prvi nevarno zapretili. Že v 3. minuti je iz desne strani lepo pred vrata podal Gašper Hrovat, zadel pa je Milos Jovicic za 1:0. Nedolgo zatem, natančneje v 13. minuti, so Velenjčani povedli že z 2:0. Po kotu, katerega je izvedel Damjan Trifkovič, je lep gol iz voleja zabil David Kašnik. Nato so na sceno stopili tudi gostje iz Ptuja, ki so od 25. minute najprej kazali bolj nevaren obraz. V 34. minuti je Antonio Đurič odlično podajo Svena Dodleka z desne spremenil v zadetek in znižal na 2:1. V 43. minuti pa je sledilo izenačenje. Sven Dodlek je žogo, po odlični podaji soigralca, sprejel na robu kazenskega prostora in bil v neposrednem dvoboju z domačim vratarjem Nikolo Daničićem uspešnjejši za 2:2. V prvi minuti sodnikovega dodatka so gostje skoraj prišli do popolnega preobrata, ko je Drilon Kryeziu v kazenskem prostoru našel Malika Baha, ta je nevarno ustrelil, a se je domači vratar odlično izkazal. Na začetku drugega polčasa pa ponovno boljši začetek knapov. V 50. minuti se je Nace Koprivnik v samostojni akciji sprehodil skozi obrambo in zaključil za novo vodstvo z 3:2. V nadaljevanju so se bili oboji nevarni, a Drava je bila za odtenek bolj podjetna. Oba vratarja sta prikazala nekaj odličnih obramb. Ko je že kazalo na zmago Rudarja pa so v 87. minuti gostje še enkrat zadeli. Po slabem izbijanju vratarja Velenjčanov so nogometaši Drave prišli do žoge, podali v kazenski prostor, tam pa je bil z glavo natančen Gabriele Piras in postavil končni izid 3:3.

Rudar je z novo točko preskočil Fužinar in je sedaj osmi, Drava pa ostaja na predzadnjem, 15. mestu.

V soboto knapi odhajajo na težko gostovanje v Lendavo. Tekmo med Nafto in Rudarjem si boste lahko ogledali ob 14.00 uri na SportKlub1.

Prirejeno po: SNP