USPEŠEN VIKEND ZA MLAJŠE SELEKCIJE

19/10/2020
  • Po zmagi nad Celjem, se je selekcija U 13 odpravila še na gostovanje v Krško in se domov vrnila z novo zmago. NK Krško Posavje 0:7 NK Rudar Velenje. Zadetke so dosegli Husejnović, Stevanović, Pek po dvakrat pa sta bila uspešna Štitić in Dorić.
  • V soboto so starejši dečki (U15), ki tekmujejo v 1.SNL Vzhod na igrišču ob Jezeru odigrali 12.krog tekmovanja v katerem so se pomerili v sosedskem derbiju z NK Celje. Gre za ekipi, ki sta pri vrhu lestvice tako da je derbi več kot opravičil ta naziv. Videli smo čvrsto, borbeno in zelo zanimivo tekmo polno tempa ter obilico lepih akcij. Pohvaliti velja vse fante ki so stopili na igrišče, z lepimi obrambami pa se je tokrat izkazal vratar Niklas Ježovnik. Vse tri točke ostajajo v Velenju saj so slavili naši nogometaši z rezultatom 2:1 (Golić, Jurič).

Franci Oblak, trener NK Rudar: “V lokalnem derbiju in derbiju kroga smo bili za gol boljši od nasprotne ekipe. Zelo pomembno je, da smo doma potrdili točke iz preteklega kroga v Krškem in prikazali veliko mero borbenosti. Zavedamo se, da imamo še veliko rezerve in optimistično zremo naprej. Današnja zmaga bo motivacija za še večje prizadevanje na treningih in tekme ki prihajajo. Pohvalil bi vse za pravi pristop in željo ki so jo prikazali. Srečno Rudar!”

  • Kadeti in mladinci so se včeraj odpravili na težko gostovanje v Veržej in se domov vrnili z dvema pomembnima zmagama.
    Kadeti so z goli Avdića, Sodića in Marsena zmagali z rezultatom 2:3.
    Mladinci pa so svoje sovrstnike premagali z rezultatom 0:5. Zadetke so dosegli Jovanović, Skok, Mežnar in Emeršič 2x.