NAMENITE DEL DOHODNINE PODMLADKU NK RUDAR VELENJE

15/12/2021

Vsak davčni zavezanec rezident lahko nameni do 1,0 % dohodnine tudi za financiranje športnih društev, ki imajo status društva v javnem interesu. Takšna donacija za vas ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačate državi.

Tudi naš NK Rudar Velenje je na seznamu prejemnikov, zato vas lepo vabimo, da nas navedete kot prejemnika in s preprosto ter brezplačno gesto vidno prispevate za DELO NAŠE MLADINSKE ŠOLE. 

Donirate v naslednjih korakih:
1. Kopirajte QR kodo ali obiščite spletno stran https://www.olympic.si/podarim/29963621
2. Izpolnite vsa polja
3. Podpišite zahtevo
4. Potrdite strinjanje o obdelavi osebnih podatkov in pooblastilo za oddajo zahteve na pristojni finančni urad
5. Kliknite »ODDAJ ZAHTEVO«


Več o donacijah dohodnine

Potem ko se obrazec odda, je na vsakem naslednjem Informativnem izračunu dohodnine na koncu obrazložitve navedeno, kateremu upravičencu se namenja % dohodnine, naveden je tudi znesek donacije.

Podari preko aplikacije eDavki

Zavezanec lahko zahtevo za namenitev dela dohodnine odda tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, kjer sta na voljo 2 možnosti:

  • Registracija z digitalnim potrdilom na spletni strani FURS_vstop,
  • Prijava z uporabniškim računom in geslom: na spletni strani FURS_vstop se za prvo prijavo vnese davčna številka in epoštni naslov, na katerega se nato prejme geslo za dostop; zahtevan je še vnos številke z dokumenta IID (Informativni izračun dohodnine), ki ga zavezanec prejme vsako leto. Pri vsaki naslednji prijavi se vnese samo davčna številka in geslo.

Na vstopni strani je potrebno izbrati »Podatki o zavezancu« in nato »Namenitev dela dohodnine«, kjer se vpiše davčno številko društva in %, ki se namenja društvu ter klikne »Oddaj vlogo«.

Že v naprej se vam zahvaljujemo za vaš prispevek in zaupanje.