Rudar Velenje 3 - 3 Celje

09/11/2019 - 14:45 at Stadion Ob jezeru, Velenje

Brez zmagovalca na savinsjko-šaleškem obračunu

* Stadion ob jezeru, sodniki: Vinčić, Klančnik in Kovačič. * Strelci: 1:0 Petrović (27.), 2:0 Radić (34./11 m), 2:1 Benedičič (39.), 2:2 Lotrič (40.), 3:2 Kuzmanović (45.), 3:3 Vizinger (51.). * Rudar: Stopajnik, Filipović, Džinić, Hrubik, Krefl, Anđelković (od 73. Kitek), Črnčič, Pušaver, Kuzmanović (od 83. Kadrić), Radić, Petrović (od 69. Kobiljar). * Celje: Rozman, Vidmajer, Ćalušić (od 53. Travner), Stojinović, Brecl, Zaletel, Benedičič, Lotrič, Kerin (od 76. Koritnik), Božić (od 87. Štusej), Vizinger. * Rumeni kartoni: Petrović, Kitek; Ćalušić, Vidmajer. * Rdeči karton: Vidmajer (90.).

Petinosemdeseti savinjsko-šaleški derbi se je končal brez zmagovalca.

Prvi polčas v Velenju je ponudil kar pet zadetkov, od tega so tri dosegli domači nogometaši. Po zapravljenih polpriložnostih Aljaža Krefla na eni in Daria Vizingerja na drugi strani (oba sta bila premalo natančna) v 14. in 21. minuti so Velenjčani povedli v 27. minuti. Takrat je Robert Pušaver z desne strani podal pred vrata, od koder je Borna Petrović žogo le potisnil v prazno mrežo. Šest minut pozneje so knapi vodili že z 2:0, ko je Josip Ćalušić v kazenskem prostoru igral z roko, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Dominik Radić. Sledile so minute Celja, ki je v vsega dveh minutah izid poravnalo. Najprej v 39. minuti Žan Benedičič, v 40. minuti pa še Mitja Lotrič po podaji Ivana Božića. Že v sodniškem dodatku pa je sledilo novo veselje domačinov, ko je Matjaž Rozman žogo slabo izbil, in sicer zgolj na glavo Mića Kuzmanovića, ki je zadel za 3:2.

V drugem počasu so do zadetka prišli Celjani, ko je v 51. minuti zadel Vizinger. Sledilo je rahlo zatišje, je pa takoj po vstopu v igro nase opozoril Rijad Kobiljar, čigar strel je obranil Rozman. V nadaljevanju je pobudo prevzelo Celje, a v 86. minuti so bili znova nevarni domači, tik pred golom je bil malce nespreten Pušaver. Prav nad slednjim je Tadej Vidmajer v 90. minuti storil prekršek za svoj drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico. V zadnji akciji na tekmi pa je po kotu David Hrubik s strelom z glavo zadel le prečko, tako da je ostalo pri delitvi plena.

Velenjčani bodo v 18. krogu 23. novembra gostovali pri Bravu.

Tekst: STA Foto: EkipaSN